NYÅRSAFTON! ♥

Idag är det nyårsafton, och den ska jag fira tillsammans med två av mina syskon. 
Gott nytt år till alla mina läsare! :D
 
 
 

Dagen innan nyår

Tänkte göra en liten uppdatering eftersom det känns som jag knappt aldrig mer skriver på bloggen. Innan skrev jag ju flera gånger om dagen. :p Ja vad har hänt sen sist då? :) Igår var jag ju som sagt hela dagen med min älskade Jennie! <3 Och idag har jag fått resultatet av att åka skidor en hel dag. haha. Mina armar och axlar värker en hel del kan jag säga. Och då ska vi inte tala om mina smalben. haha. Och ändå ska jag kanske åka i veckan igen. Hoppas verkligen vädret håller i sig så det är så där perfekt i backen som det var igår.
 
Idag har ju ju såklart inte kunnat göra min träning eftersom jag har sån värk. Och imorgon hinner jag verkligen inte det. Så jag har varit lite slarvig med det de senaste dagarna. Men jag får helt enkelt göra dubbelt dubbelt nästa gång jag tränar. Ska i alla fall inte missa en ända dag!!
 
Imorgon är det nyårsafton! :D Älskar dessa dagar i December. Emma och jag ska åka till Tranås och fira med Eva. <3 Blir nog att åka hem sen på Tisdagen. Ganska coolt att vi kommer hoppa över till ett helt nytt år på 1 sek. :o haha
 
Nu har ni i alla fall en liten uppdatering. Hoppas ni haft ett awesome år och att nästa kommer bli ännu bättre. :)
 
 

En dag i skidbacken

Igår skrev Jennie väldigt spontant och frågade om jag ville komma och åka skidor med henne. Men jag hann dock inte åka dit igår så jag gjorde det imorse istället. :) Så idag har jag varit hela dagen i skidbacken. Trodde att jag inte skulle våga åka igen men det var perfekta snön i backen idag så det gick bra! :) Har dock väldigt ont i fötter och ben nu. Det var i alla fall väldigt kul! :) Och här kommer lite bilder.. haha :)
 
  
 
 
  
 
  
 
  
 
 
  
 
 
  
 
  
 
 
 

Text stilen?

NÅGON SOM VET VAD DENNA TEXT STILEN HETER?? Har letat som en galning..!
 
 
Behöver nämligen den till min nya header.. :(
 
 

Jul bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Nu efter jul

Dessa dagar efter jul har jag känt att jag verkligen har varit skit trött.. :o Orkade inte äns med träningen igår, inte bra!! :( Så idag blir det träning x3 eftersom det var två igår. :) Jag ska också försöka lägga upp bilder från julen och så där, men jag måste fixa lite med dom först. Och idag känner jag att jag ska försöka hinna med en del saker som..
 
- Träna x3
- Börja kolla på Skilda Världar (som jag fick i julklapp)
- Göra en ny header och ändra tillbaka designen på bloggen
- Ränsa min Spotifylista
- Lyssna på tre skivor som jag fick i julklapp
- Fixa julbilderna och lägga upp på bloggen
- Skriva en bucket list
 
Ja så jag har lite att göra. Gör detta inlägg också bara så att ni ska veta att jag lever! :)
 
 

Merry Christmas to you! ♥

Idag är det äntligen julafton! :D Ska fortsätta städa mitt rum nu, sen duscha och hjälpa mamma med maten och lite. :p Ha en fin jul alla! God Jul! ♥
 
 
 

Träning

Idag när jag tränade så spelade jag in lite, för jag tänkte visa en liten video på det jag gör.
Ja lite av allt då såklart.
 
 
 
Dessa bilder och människor inspirerar mig verkligen. Dom och min syster Emma ger mig styrkan att fortsätta, eftersom Emma och jag gör detta tillsammans. Kan dom så kan jag! :) Nu är det bara att fortsätta, och kämpa ännu mer! :D
 
 
 
 

Fjärde Advent / The day before Christmas Eve

Idag är det fjärde advent som de flesta kanske vet? :) Och imorgon är det äntligen julafton! :D Då får jag äntligen vara barn på nytt igen. Jag längtar tills imorgon klockan tre, då börjar ju julen på riktigt. Jag längtar till att få öppna julklapparna nästan mest. hehe.
 
Och så här dagen innan jul så kom jag på en sak till jag vill ha i julklapp. Eller ja igår kom jag på det, haha. Och det är en Donut Bun. Jag vet inte om "hårbandet" heter så eller om det är frisyren. Men det är i alla fall "hårbandet" jag vill ha och det ska exakt vara en sån som är på bilden. :) Förväntar mig inte såklart att få den när jag skriver om det idag. :(
 
Nu ska jag träna (dubbelt så mycket idag :o) och så har jag lovat mamma att göra hemmagjorda köttbullar. :)
 
 
 
 

Lussebullar och Pepparkakor

Igår bakade Emma och jag det sista tills imorgon, då det är julafton! :D
 
 
 
 
 
 

Knäck och Snöbollar

Idag bakade jag och Emma Knäck och Snöbollar. Och det var faktiskt för första gången vi bakade det. Och jag ska aldrig mer baka knäck i hela mitt liv. :) haha. Har bränt mig i 122 grader och vilket stå hej det var med att göra knäck. :p Men bra blev dom ändå!
 
 
 
 
 

Jag dansar

En liten humor app jag hittade! :)
 
 
 

Jobbig natt

Inatt har jag verkligen inte sovit mycket alls. Har vaknat varje timme.. Första gången vid 03.15 sen 04.13 och 05.16. Från kockan 08 låg jag i sängen hur pigg som helst, kunde verkligen inte somna om då. Så jag bestämde mig för att gå upp kl. 09. Tror de är detta med "jordens undergång" som gjorde att jag inte kunde sova. Jag är ju skit rädd för sånt där och det var det ända man kunde läsa på Facebook igår och idag! Hatar verkligen Facebook, påverkar mig ju bara.. Tror jag ska ta en paus från de sen efter jul och bara ha bloggen ett tag. :) Kul liksom att jag inte har kunnat sova för jag varit nervös för detta. Det finns faktiskt människor som också tar livet av sig för dom inte vill vara med när jorden går under. Och sen visar det sig att den inte gör det. Tycker inte det är okej att det ska vara så mycket skriverier om detta. Det händer när det händer!!
 
Mamma och jag har jul handlat idag. Och vilket stå hej de är att göra det. Folk överallt och kommer inte fram någonstans heller. Och då var de ädå inte mycket folk när vi handlade. Folket kom när vi åkte därifrån, så det var ju tur. :) Idag och imorgon ska jag jul baka lite. Kan ju inte göra allt på en dag. Så idag blir de knäck och snöbollar. :)
 
 
 
 

Frågestund

Den som frågar mest eller bäst frågor vinner en länkning av mig!
Fråga vad ni vill. Svaren kommer i ett inlägg, vad väntar ni på? :)
 
 
 
 

Demi Lovato

 
 
 
 

Vad ska man göra nu då? :o

Jaha, idag var sista dagen i skolan på Komvux. :( Känns inte bra, eftersom jag vet vad jag har att vänta mig. Och det är just ingenting.. Vad sjutton ska jag göra hela nästa år?! Kommer inte ha något att göra innan jag börjar på universitet. Om jag äns kommer göra det vill säga, får väl se om jag kommer in någonstans först. Jag fick betyget C i Naturkunskap och D i Matte B. :p Jag är faktiskt nöjd. Trodde faktiskt jag skulle få E i natur och inget alls i matte. haha. :p 
 
I helgen var Emma och jag ute i blötsnön och gjorde en snölykta och en liten söt snögubbe. Emma gjorde även en stor snö gubbe med huvudet och mittersta kroppen ramlade ner, så den dog. :( haha :D
 
  
 
 
 
 

Tredje Advent

Igår var det tredje advent och jag glömmer såklart lägga upp det. :p Shit de är redan trdje advent. :o haha. Dagarna i December går verkligen fort fram. :) Har jag sagt hur mysiga dessa dagar är?! :D hehe. Det är i alla fall vad jag tycker! (a) Idag är det dessutom bara en vecka kvar till julafton. Underbart. :)
 
 
 
 

EpicFaiil, Hofh, Keela, Caty & Viras!

(Det står att bilden är lånad från Hofh, men jag tog den frå Moas blogg!)
Alla bilder i detta inlägg är tagna från deras bloggar!
 
Dessa fem tjejer är Sveriges fem största alternativa bloggar! Alla dessa tjejer tycker jag är otroligt söta och speciella på sitt eget lilla sätt. Deras bloggar är sjukt snygga och roliga att följa.
 
Moa (EpicFaiil)
 
Moa är en söt liten tjej som är 18 år och bor i Stockholm!Hon är en glad och knasig tjej (på ett possitivt sätt) som bjuder på sig själv. Som jag tycker är sjukt viktigt i en blogg. I sin blogg skriver hon mycket om kläder, styling, humor och självförtroende. Jag har faktiskt läst en del inlägg som hon har skrivit om självförtroende som har stärkt mig och mitt självförtroende. Tack för det Moa! Jag tycker att ni borde läsa hennes blogg för hon är så sjukt snäll och skriver på ett så bra sätt så att man fastnar för att läsa. :) Dessutom har hon jättefina bilder på sin blogg. Färgglada och ljusa.
 
Kolla vilken cool stil hon har på kläder och accesoarer! Detta är bara en bild på allt coolt hon klär sig i. :)
 
 
Hon tipsar också sina läsare om väldigt bra saker tycker jag.
Jag har verkligen lärt mig mycket av denna tjej!
 
 
Michaela (Keela)
 

Keela är en härlig tjej som älskar pandor! Hon är 22 år gammal och kommer ifrån Ljusdal. I hennes blogg hittar du många snygga outfitbilder. Hennes klädstil är hur snygg och cool som helst. Keela har nyss utbildat sig till makeup artist också. Så ni som är intresserade av det kan nog hitta olika tutorials på olika sminkningar på hennes blogg. Hon är jätteduktig! :) Dessutom hittar du massa trams, bus och barnsligheter. Så det ska vara liksom! :D

Hon gör jättefina och coola bilder. Mycket roligare att se på! :)

 

 
Dessutom har hon Helgens Awesome. Det verkar vara ännu mer roligare än veckans blogg. :p
 
 
Keela gör också en del tips i videos. :) 
 
 
Katarina Testad (Caty)
 
Caty är en tjej som är 23 år gammal. Hon bor ihop med sin pojkvän och hennes chihuahua Sam. Hon brinner för brädåkning, musik, foto, grafisk design, streetwear. Och allt detta kan du läsa om på hennes blogg. Just detta med att hon älskar brädåkning och streetwaer tycker jag gör henne så awesome eftersom jag också tycker om det! :D Caty driver även ett företag som heter By Caty som omfamnar flera olika projekt. T.ex.hennes klädkollektion SWAG By Caty. Jag tycker det är duktigt gjort när man bara är 23 år gammal. :)
 
 
Här är några t-shirts från hennes kollektion! Jag själv tycker dom är sjukt snygga! Älskar sån här kläder! :)
 
 
Johanna (Hofh)
 
Johanna är gängets mattenörd. Haha. Jag har i alla fall fått uppfattningen av att hon är väldigt smart. :) Så på hennes blogg kan kan hitta en del plugg inlägg som jag tycker är väldigt bra. Dom kan hjälpa en att ta tag i läxor och uppgifter man har. :) Självförtroende är väldigt viktigt för Hofh. Så hon har en kategori på bloggen som heter HOFH-hjälpen där hon hjälper läsarna med deras självförtroende.
 
 
Viras
 
Vira är 18 år gammal och går 3:e året på musik/media linjen på gymnasiet. Hon fyller sin blogg med mycket pepp och insperation. Och hennes största intresse som såklart är musik. :) I bloggen kan du hitt massa roliga ”dagens onödiga fakta” som är ganska kul att läsa om faktiskt. Hon skriver mycket om sin katt som heter Sälen som är hur söt som helst! :D 
 
Haha så cool katt hon har! :D
 
 
Herregud vilket fint hår människan har!! Vill också ha. :( hehe
 
 
Jaa detta var ett långt inlägg om bara KPB tjejerna! :) Nu vill jag såklart att ni ska besöka deras underbara, awsome bloggar! :D Just do it. :p
 
Michaela ---> http://werun.se/keela/
Katarina ---> http://werun.se/caty/
Johanna ---> http://werun.se/hofh/
 
 
 

Fredag

Trött som alltid när jag bloggar tycker jag. Skriver alltid de känns de som.. Har fruktansvärt ont i mina knän och i ena vaden.. Skulle kanske inte ha gjort gårdagens träning som var så pass mycket ben att jag fick så här ont i knäna.. pallar inte ha dessa skit knän. :( Får nog ersätta de passet till ett annat. Och Emma vet jag inte vad hon gjorde på träningen idag. :o Vridit foten på något sätt så de är svullet. Herregud vad vi håller på! :D haha.
 
Igår kom förresten Eva, Andreas, Joel och Julia hit. Deas ville komma igår och sova över, så inatt snodde dom mitt rum så jag fick sova uppe! :) haha. Fick lite tid att prata med underbara syster igen i alla fall. Och idag åkte dom hem igen. :( Vi ses förhoppningsvis på julafton igen. :)
 
Imorgon ska mamma Emma och Anna till Vimmerby, så jag får se om jag hänger med. :)
 
 
 
 

Bäst och Sämst?

Nu har Emma och jag gjort fyra olika videos, med olika teman! Nu vill jag veta vilken ni tycker har varit bäst och sämst av dessa filmer hittills? :) Det är både bra och kul att veta faktiskt. (y) Så rösta gärna vad ni tycker! :D (När ni tycker på "Vote!" så kommer ni till en sida där ni ser resultatet. För att rösta på andra frågan sen så får ni därför gå tillbaka till bloggen. Skit blogg.se som inte ha en undersökning funktion)
 

Vilken film tycker du har varit bäst hittills?

  • SaraPara & Empa - Mixer (Första filmen)
  • SaraPara & Empa - Mixer 2 (Andra filmen)
  • SaraPara & Empa Mixer 3 - Hösten (Tredje filmen)
  • SaraPara & Empa Mixer 4 - Vinter/Jul (Fjärde filmen)

Vilken film tycker du har varit sämst hittills?

  • SaraPara & Empa - Mixer (Första filmen)
  • SaraPara & Empa - Mixer 2 (Andra filmen)
  • SaraPara & Empa Mixer 3 - Hösten (Tredje filmen)
  • SaraPara & Empa Mixer 4 - Vinter/Jul (Fjärde filmen)

 
Här kan ni se alla igen om ni har missat att kolla på någon! :) 
 
  
  
  
 
RÖSTA NU! :D
 
 
 

12/12-12 kl. 12:12

Fint datum de är idag va? :) 12-12-12 och klockan är nu 12:12! :p Tycker dettsa datum är ganska coolt när det inträffar. Dock är de länge till nästa gång de kommer inträffa. :( Sorgligt. haha. :) Undra hur många som kommer gifta sig och förlova sig idag också?! haha :o
  
 
 
 

Hälsosamt i fokus: Sötmandel

Tips! Förra gången vi var hos Eva så hade hon Sötmandel hemma hos sig. Och sa att det är nyttigt och bra istället för godis. Ja det är de! :) Sötmandel innehåller inte alls mycket kalorier. Bara 6 kcal per st. :p Så mitt tips är att ha Sötmandel hemma och ta det istället för godis när man blir söt sugen eller godis sugen! :) Jag som håller på med en tränigsform nu ska verkligen köpa hem detta! :)
 
Per 10 g = 10 st mandlar
60 kcal
5,2 g fett
2 g protein
1,3 g kolhydrater

Andra innehållsämnen:
Folsyra och flera olika B-vitaminer
E-vitamin
Fosfor
Järn
Kalium
Kalcium
Magnesium
Zink
Antioxidanter
 
Zink och e-vitamin är viktiga för att kroppen skall kunna bilda hormoner
Zink förstärker immunförsvaret
Zink och B-vitamin är viktiga för minnet, koncentrationen och humöret
Fibrer håller skadliga ämnen borta från tarmvägg och minskar risken för cancer i tarmar
Kalium och magnesium medverkar till att nervsystemet och muskler reagerar lättare och snabbare
Antioxidanter motverkar höga kolestrerolvärden, stärker skydd mot cancer och hjärt-kärlsjukdom
Sunda fettämnen (enkel- och fleromättadefettyror) sänker det onda, LDL, kolesterolet.
E-vitamin är bra för huden
B-vitamin har bra verkan på hår, hud och naglar.
Järn, som man lätt kan få brist av, är bra för syretransporten till lungorna och för blodvärdet.
 
  
 
 

sauwraa@instagram

 
 
 

Väldigt trött

Herregud vad jag har ont i ben och fötter.. Emma och jag har filmat hela dagen! Då menar jag verkligen heeela dagen. Och jäklar vilket jobb det var med denna film att spela in.. Har varit den jobbigaste filmen att spela in faktiskt. :) Men frisk luft har vi ju i alla fall fått och så har vi ju fått vara barn på nytt! (a) Vi får se om vi kommer spela in mer saker. Finns en del till saker om vi vill ha med egetligen men som i nu läget inte går att filma.. :/
 
Jaja. Nu ska jag vila eller i alla fall sitta och vila mina fötter och ben resten av kvällen! :) Kolla på Filip och Fredrik nu snart också. Imorgon MÅSTE jag öva på prov.. Har inte gjort det än. Har verkligen inte hunnit eftersom vi var i Gripenberg och hälsade på igår. Och så idag har jag filmat hela dagen. haha så jag skyller på det. Har tyvär inga bilder från Gripenberg denna gång. Eva och jag pratade om lite saker på vägen till affären och hem. Dock hann vi inte prata klart. :( Får bli en annan gång! <3
 
Emma och jag har pyntat jul granen nu ikväll, så nu är den uppe också! :D Mer jul känlsa här hemma nu!
 
  
 
 
 
 

Andra Adevent

Idag är det andra advent. :) Älskar dessa dagar! Kommer bara närmare och närmare julafton! :D
 
 
 
 

xFactor final ikväll!

Ikväll är det redan final i xFactor! :( Kommer såklart att titta på det nu och hejja på Awa och Isak! Bara någon av dem vinner så är det bra! :D hehe.
 
 
 
 
 

Promenad

Herregud vad skönt och uppfriskande det var att ta en promenad i detta vädret. Det stog -15 grader på termometern när jag kom hem så det var lite kallt när jag var ute och gick. Började känna de på kinderna efter ett tag. :) Helt röd var jag om kinderna när jag kom hem. Och dessutom hade jag vitt hår! :O hahaha bara för det var så mycket frost på det! :p Det var så jäkla fint väder ute nyss när jag gick så jag tog en del kort för det var så fint med solen och den vita snön. :)
 
  
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 

Hej Hopp

Mamma åkte nyss tillbaka till jobbet och jag blev ensam hemma hela dagen nu igen. Faaast jag är ju van så ja. :) Idag ska jag verkligen försöka få saker gjorda! Kan inte bara sitta och inte göra någonting.. :( Ska försöka göra matten (de dom gjorde förra lektionen då jag inte var där), skriva ut massa recept och göra de till en bok, röjja undan lite på rummet, skriva utvärdering och skriva manus till Emmas och min vinter film. (Förhoppningsvis kommer vi ut och gör den imorgon). :)
 
Igår bakade Emma och jag tre olika saker. Muffins, Tosca rutor och Dumle kakor. Emma skulle ha med sig massa till skolan och bjuda på i klassen. :p Så det var fullt upp i köket igår. Två yra höns som sprang fram och tillbaka! :p
 
Nä nu ska jag kolla på julkalendern och sen ta tag i saker! :D
 
 
 
 

Loved, Love, Always

 
 
 

Min jullista på spotify

Tänkte dela med mig av min jullista på spotify! :) Om ni saknar någon bra jullåt i den listan, kan inte ni tipsa om några låtar då? Jag vill ha mer bra julmusik.
 
 
 
 

Första Advent

Idag är det redan första advent, så härligt! :) Bara tre veckor kvar (imorgon) till julafton. :D Här sitter jag och är helt förkyld och har fått ont i magen som bara den. :o Väldigt trevligt. Kan ju inte bli sjuk nu när det bara är 7 dagar kvar i skolan. :) Så här sitter jag i min one pice och dricker varmt vatten med honug i. :) Idag så åkte mamma, pappa, Emma, jag och Robin till Virserum på julmarkanden. Dom hade ju flyttat den till Dacke Stop och det var inte så mycket bättre faktiskt. Vi åt i alla fall gris kött och köpte lotter. Men vann inte såklart. :p
 
 
 
 
 
 
 

Tranås

I Torsdags åkte jag ju till Tranås och var där tills idag. Vi hann inte göra så mycket på Torsdagen innan vi gick och la oss. På Fredagen åkte Eva jag Joel och Therese till Linköping. Eva och Therese skulle handla lite. Vi åt på Ikea också. Jag åt Ceasarsallad. Mycket gott! :D Sen åkte Joel till Pierre när vi kom hem. Den kvällen sen satt Eva och jag och pratade en massa, så där som vi brukade göra förr i tiden! Tack gumman! <3 Sen kom Andreas hem. Eva köpte en Tassimo till Andreas så vi testade den. Jätte gott blev det med Marabou choklad i den! :) Vi kollade på xFaxtor och sedan gick vi och la oss. :)
 
På Lördag morgonen åkte vi till Andreas farmor ute på landet. Andreas och hans pappa skulle hjälpa henne med lite grejjer. Och herregud vad de snöade denna dag. :p Det snöade heeela tiden och jätte stora snö flingor. Skit mysigt är det! Men det kanske skulle vara lite med mysigt om man satt inne och kolla på snön än att stå ute och frysa ihjäl om fötterna. :p  Eva och jag kollade mest på deras två små hästar. :) Minns bara att den bruna hette Pelle! :p När vi kom hem sen så åkte jag direkt hem så jag inte skulle behöva köra bil i mörker och massa snö.