Ny mobil

Beställde just en ny mobil. :) Det blev en SONY xPeria Go! Fredrik har nämligen en sådan och även pappa nu också. Pappa fick den gratis från sitt abonnemang tror jag. Den ska vara vatten och stöt tålig. Och det tror jag den är eftersom Fredrik har filmat under vatten med den. Han har även tappat den ett antal gånger och så där. :)
 
Den var väldigt billig faktiskt så varför inte? Jag är väldigt trött på Iphone nu faktiskt. Designen och deras funktioner, så det ska bli kul att testa en ny mobil. :) Jag kommer nog även ha kvar min Iphone om nått skulle hända med denna nya. Båda mobilerna har ju micro sim kort, så det är smidigt på de sättet också. :) Denna är också mindre än Iphonen, och jag tycker Iphonen är lite för tjock och för tung. Så det är ju också bra!
 
Denna värkar tydligen också vara populär just nu. :o Ligger ändå på femte plats av de populäraste mobilerna. Och jag som knappt hade någon aning om vilken det var innan. Snacka om att man inte hänger med i vilka mobiler som är bra och nya! haha.
 
 
 

Födelsedags kort

Det stod ett väldigt fint födelsedags kort från mamma, pappa & syster på rummet när jag kom hem! :) Bättre sent än aldrig. ♥
 
 
 

Helgen

Fredag: Jag åkte till älsklingen vid fyra och var hos han vid halv fem typ. Då var även Johanna där. Senare på kvällen kom Freddes farmor och farfar, så då fick man träffa dom också. Klockan halv åtta började Fredrik klä på sig jakt kläderna och göra sig iordning. Han och Alexander skulle ut och jaga vildsvin, så han åkte vid åtta sen. Då satt jag och Johanna och pratade lite om allt möjligt. När hon skulle hem så satte jag mig och tittade på Let´s Dance. När hans farmor och farfar hade åkt hem så kom Åse och satte sig och kollade på Tv med mig. Vid halv elva gick dom och la sig. Jag gick och la mig vid elva typ då Let´s Dance var slut. Jag somnade ganska fort. Hann sova en och en halv timme innan Fredrik kom och väckte mig, så kall som han var. haha :)
 
Lördag: Idag hade vi tänk köra lite cross på banan i Målilla. Vi drog ut crossen och började tvätta den, eftersom Fredrik ville ju verkligen inte komma till banan med en skitig cross, haha. Den blev jävligt ren och fin faktiskt. Speciellt när den stog i solen och torkade. :) Sen var det bara att lasta den på kärran. Vi var ganska tidiga med allt för det öppnade inte förren vid 12. Så vi åkte förbi stället där hans pappa var och fiskade. Då hade han fått en fisk. Vi åkte till Mörlunda och väntade på klockan. Då började det spö regna.. Men det gick över sen så det var bara en skur. Men när vi kom till Målilla sen igen så regnade det i alla fall. Så vi tänkte skita i köra. Men sen när det slutade och regna och det kom mer folk så gjorde han sig klar och körde. Dock gick det inte så bra. :( Det var ju första gången detta år han körde och dessutom har han knappt kört på bana på ett år. :o Så konditionen var ju inte kvar heller. Sen hade dom gjort om banan utan att han visste det och så där.. Så vi stannade inte så länge, men de var ändå kul att se han. :) På vägen hem stannade vi hos hans pappa igen. Då hade han inte fått någon mer fisk. Så Fredrik testade och kastade lite. Och efter två kast så fick han upp en. haha :) På kvällen åkte vi ner till Malin och Patrik och käkade lite. När vi åkte hem igen så gick vi upp till Anna och Alexander och satt där ett tag. Sen hem och sova bara. :)
 
Söndag (Idag): Idag så åkte Fredde och jag upp till deras sommarstuga. Då var redan Malin, Johanna, Patrik och Alex där. Dom hade startat grillen och så. Det var första gången jag såg stugan inne också, och den var väldigt fin. :) Sen kom Åse, Peter och alla andra. Vi grillade korv, åkte båt och lite så där. :) Vi firade nämligen Malin och Johanna som fyller år imorgon! Sen åkte jag och Fredde hem för att ta det lugnt lite innan han skulle ta bussen till Växjö igen. :)
 
Jaha, det var lite om helgen. Grattis till den som orkar läsa allt. haha! Jag brukar ju inte göra så långa inlägg med massa text, så ibland får jag allt det. :p  Slänger upp lite bilder från helgen också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är så bra på rubriker

Jaha då var det Torsdag, dagarna går frammåt i alla fall. Igår var Emma och jag i Hultsfred och handlade lite små saker till mig och sen mat till mamma. På vägen hem så stannade vi på en stor parkering plats och väntade på Eva, Andreas, Joel & Julia. Dom var med honom och åkte i lastbilen. Så skulle han till Mönsterås, så Eva och dom stannade under tiden hemma hos oss. :p Så då fick man lite snabbt besök av dom!
 
Imorgon kommer älsklingen hem igen. Han tjötade om nått att jag ska med till flygplatsen för han ska öva på att köra motorcykel med mer teknik. Han ska nämligen ta MC körkort. :) Vi skulle också köra cross, men jag kan ju inte göra det eftersom jag inte kan ha en hjälm på huvudet för örat än. Dock glömde jag fråga Annika hur länge de tar ca för stygnen att läka och när jag kan t.ex. ha hjälm på huvudet, bada under vatten och sova på örat. :( Men det ska väl gå sen när det har läkt. :)
 
Igår fick jag höra av en massa att jag är väldigt söt i uppsatt hår. haha! :p Ja vad ska man säga? Tack. :) Nä men det gjorde faktiskt att jag blev jätte glad igår och var det hela dagen typ. (a) Det första Andreas sa till mig när han gick ur lastbilen var "Fan va snygg du var i håret" och när dom hade åkt så fick jag sms av Eva som skrev samma sak typ. :) Och Fredde har ju alltid sagt att han vill att jag ska gå i uppsatt hår för han tycker jag är så söt då när man ser ansiktet och fräknarna. haha :) Ni kommer nog i alla fall få se mig mer med uppsatt hår efter operationen! :p
 
När jag tog korten (som är på mig här under) igår så tänkte jag att, vad skönt det är att kunna ta kort från vänster sida utan att örat ska förstöra. För på något konstigt sätt brukar jag alltid vilja ta kort från den sidan för håret brukar alltid se bäst ut från vänster sidan. hehe :) Innan jag skulle opereras första gången så tog Emma före bilder på öronen på mig, men dessvärre tror jag att jag inte har kvar dom. :( Så jag kan inte lägga upp det. Om ett år ska jag ju till sjukhuset och ta efter bilder men det är ju ett helt år dit. Jag ska se om jag hittar några bra gamla kort där det synns skillnad i alla fall. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operationen: Berättelse

Första gången jag skulle opereras var 5 Februari 2013. Den gången blev det inget eftersom 1. Jag hade druckigt juice på morgonen (fick inte söva mig då) och 2. för att jag sedan fick feber. :/ Så det var bara att åka hem den dagen igen och jag blev ganska ledsen och arg på mig själv.
 
Dessa bilder är ifrån den dagen 5 Februari 2013.
 
 
 
Jag fick en ny tid som blev 18 April. Jag skulle vara där kl. 07.00 och opereras 07.15, jag skulle vara den första den dagen att opereras. :) Mamma och jag var där något innan sju. Jag fick mitt rum och bytte om till den där vita rocken man går med på sjukhus. haha. Jag fick skynda mig sa dom eftersom jag skulle åka ner till operationen direkt. Dom sa även att jag skulle ta bort all metall jag hade på kroppen. Så jag var jätte nervös över att jag inte skulle få i min tung piercing efter operationen.
 
Vi åkte ner till den röda operationen. Där fick jag en kanyl i handen denna gång, har aldrig fått där innan och det gjorde lite mer ont än i armen. Sen fick jag en sån där grön mössa som jag la håret i. Sen kom min narkos läkare, denna gång var det en tjej. Och jag älskade verkligen henne. Hon var jätte lugn, snäll och helt underbar. :) hehe. Hon berättade lite vad som skulle hända när jag kom in i operations rummet och så. Jag fick ligga där och vänta ett tag innan Annika kom. Det var hon som skulle operera mig. Hon frågade lite frågor och markerade vilket öra jag skulle operera. Så berättade hon lite hur de skulle gå till och vad hon skulle göra.
 
Sen körde narkos läkaren sängen med mig i och ställde utanför rummet. Där fick jag ta på mig ett par tossor på fötterna, för jag fick inte gå med stumporna där. Sen gick vi in rummet. Så sa hon "Ja Sara här har vi då operations rummet" och jag blev helt mållös. Jag vet att jag tänkte för mig själv "woooow". Jag tyckte det var så otroligt häftigt. Det såg precis ut som det gör i tv. (haha). Vitt och jätte stort. Annika och hennes assistent var redan där inne med värsta operations kläderna, vilket jag också tyckte var as coolt.
 
Jag la mig på sängen och tog av mig tossorna. Jag fick en klämma på fingret som skulle mäta min syreförmåga hela tiden. Hon bytte slang till kalkylen i handen och så satte hon på EKG på bröstet, vid hjärtat och en under bröstet. Hon tog fram ett litet "sandpapper" och "slipade" lite i pannan på mig. Det gjorde hon för att hon sen satte dit ett stort klister papper med en sladd i. Den mätte hur djup sömn jag hade och så fick man bättre kontakt ju mer matt det var i pannan. Hon la en syre mask över munnen och näsan. Så fick jag ha den där ett tag för jag skulle hinna andas in lite sån syre. Hon visade på skärmen att man kunde se mitt hjärta, syre puls och sådär. Sen sa hon till när hon sprutade i det första sömn medlet i handen på mig. Sen när hon la i det andra så sa hon att det kunde värka lite i hanen för medlet var ganska starkt. Och det gjorde de verkligen. Det värkte från handen upp i hela armen faktiskt. Det sista jag minns var att hon sa "Nu kanske du känner dig tung i kroppen och börjar se suddigt" och det gjorde jag. Kommer ihåg att taket blev suddigt så somande jag.
 
När jag började vakna hörde jag sjuksköterskan säga "Sara? Saraaaa? Operationen är klar nu". Och så öppnade jag ögonen och var vaken. Mamma sa att jag låg och log och skrattade lite innan och när jag vaknade. Jag tror att det var för jag tänkte på hur häftigt allt var. Jag tror till och med att jag drömde nått när jag sov, men minns inte vad. Jag hade fortfarande kvar klämman på fingret och EKG på bröstet. Mamma satt bredvid mig och sjuksköterskan frågade hur jag mådde. Jag mådde väldigt bra faktiskt, kände ingenting. Jag fick lite vatten och så gick jag på toa. Eftersom jag mådde så bra så ringde dom till dom uppe på rummet och sa att dom kunde hämta mig. Dock fick jag ligga och vänta en timme innan dom kom och hämtade mig. Dom hade tydligen fått nått akut eller vad det var.
 
Sen låg jag på rummet ett tag. Fick mat och så där. Sen när jag var på toa så såg jag helt plötsligt att slangen till droppet var röd, så det hade kommit massa blod där i. Jag fick värsta panik och larmade eftersom mamma inte var där just då. Dom såg hur rädd jag var och sa att det var bara bra att det var så. Det var för påsen var tom och då suger det åt andra hållet i stället. Så sa hon att det visade att jag hade bra blod flöde då. :) hehe. Jag sa att jag ville åka hem idag, och det fick vi eftersom allt hade gått så bra och jag mådde jätte bra.Jag fick lite mat och så kom Annika och skulle prata med mig. Hon sa att allt hade gått bra och det såg bra ut. Jag åt upp maten och så fick mamma och jag åka hem. Jag hade ju ett bandage runt huvudet som jag haft i en vecka nu. Jag har inte alls haft ont i de opererade örat. Det har bara stuckit och svidit lite ibland. Och så har jag känt pulsen dunka lite i huvudet och örat. Det största problemet har nästan varit att jag haft så ont i det friska örat eftersom det har varit ett sånt tryck på det..
 
Idag var jag i Kalmar igen och tog bort bandaget. Och som jag trodde så hade jag fått lite skav sår på det friska örat för att det tryckt så mycket på det. Det opererade örat såg jätte bra ut och det hade läkt jätte fint. :) Jag tror att Annika också var nöjd över allt. hehe. Hon tvättade det lite och satte ett plåster bakom örat på stygnen, som ska sitta där tills de åker av. Sen hade hon använt stygn som läker av sig självt som jag inte behöver plocka bort. Örat är lite rött och blått nu, lite mörbultat. Som det ska vara liksom! :) Jag ska tillbaka om ett år igen för att ta efter bilder och så ska Annika se hur det ser ut. Måste bara säga hur jävla skönt det var att få bort bandaget. All tyngd och tryck bara släppte, och jag kunde höra normalt igen. :) hehe. Och hur jag såg ut i håret ska vi ju inte äns prata om. hahaha. Hemsk. :P Ska bli skönt och duscha. Jag får dock ta det väldigt lugnt med örat när jag ska göra det. Nu ska jag bara ha en nät mössa på huvudet i en vecka när jag sover så inte örat viker sig åt fel håll.
 
Jag är glad att jag gjorde allt detta och gick igenom allt. För jag är hur nöjd som helst. Om en månad får jag se hur de kommer se ut liksom, men som det ser ut nu så blir det nog jätte bra. Det bästa är att jag inte haft ont så mycket heller. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här såg jag ut när jag skulle vara ute och visa mig någonstans i en vecka! :) haha
Syns faktiskt att jag har fräknar, så sött! haha :)
 
 
 
Och så här ser det ut idag då jag tagot bort bandaget. Fick ett plåster som sagt på stygnen.
 
 
 
 

Underbart väder

Jaha då är denna helg också snart över då. Imorgon är jag i alla fall inte ensam hemma som jag alltid är om veckorna. Emma är ledig från skolan. :)
 
Igår (Lördag) kom Fredde hem från Växjö eftersom han var ute med jobbar kompisarna i Fredags. Han kom ganska tidigt så han åkte ganska fort ner till Mörlunda. hehe :) Vi stannade här ett tag innan vi åkte till Målilla. På vägen upp så stannade vi vid cross banan i Målilla och kollade lite. Det var ganska många som körde eftersom det hade varit premiär förra helgen. Det var skit kul att se faktiskt.
 
På kvällen grillade vi hos Malin & Patrik. Johanna var också där. Sen åkte vi hem till oss. Kollade på Fångarna på Fortet och lite innan vi gick och la oss runt kl. 12.
 
Idag har jag inte alls gjort mycket. Fredde åkte hem vid ett och så klart glömde han en sak här.. Så jag åkte upp till Hultsfred med den eftersom jag skulle handla samtidigt till mamma också. Så stannade jag hos han till kl. fyra då han skulle ta bussen till Växjö igen.
 
När jag kom hem därifrån så satte sig jag och mamma ute i solen, käkade frukt och drack saft! :) Underbart!!
 
Bara en hel till dag med detta bandaget i huvudet. Herregud vad sköönt. haha. På Tisdag ska jag ta av det. Jag vet inte om jag ska ta bort stygnen då också och om jag får en mössa som jag bara ska ha på nätterna. Haha det kanske inte blir jätte trevligt att ta bort detta, massa svett och flötigt hår! myyysigt. haha :)
 
 
 
 

ask.fm

Nu har jag också skaffat den där sidan där man kan ställa frågor till mig! :) hehe så gör gärna det så svarar jag så fort som möjligt. (y)
 
http://ask.fm/sauwraa/
 
Puss
 

Operation igår

Igår opererade jag mig, denna gång blev de av som tur var. Vi fick åka hem samma dag, eftersom allt hade gått så bra och jag mådde väldigt bra efteråt. Så nu är vi hemma och jag mår helt okej. Svider och sticker lite ibland i de opererade örat bara. Sen är bandaget ganska fast spänt så de som gör mest ont ibland är trycket mot det friska örat. :/ Lite svårt att sova också eftersom jag bara kan sova i två ställningar typ. Men jag ska verkligen inte klaga, det kunde vara ännu värre så. :)
 
På Tisdag ska jag tillbaka till Kalmar och ta bort bandaget, och kanske stygnen det vet jag inte än. Så efter det kommer jag lägga in en berättelse om operationen.! :)
 

Gran Canaria del 4

Bilder från 3, 4 & 5 April, alltså de sista bilderna från hela resan! :)
Jag ska också försöka sätta ihop en video från resan, eftersom vi filmade lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sara 17 April 2013

Tyckte jag såg så söt ut idag, så jag var tvungen att ta nått kort! :p haha
 
 
 
 
 

Sköönt väder ute!

Har precis kommit hem från en promenad i detta fina och härliga väder! :) Blev lite mer än 4 km och strax över 6 000 steg. Så jag måste ta 4 000 till idag, haha. Får se om jag tar en promenad med mamma eller Emma ikväll också. :) Väldigt ont i benen måste jag säga att jag har idag. haha undra om de kan vara efter gårdengens ben och rumpa träning?? ;) Kan knappt gå när jag suttit stilla ett tag, och trappor är fan värst när man har ont i benen! haha. :) Men det är härligt när man vet varför det gör ont. (a)
 
Skulle ringa sjukhuset om en tid idag, eftersom jag har min operation imorgon. Men då läste jag på pappret att man skulle ringa mellan 15.00 och 16.00 så då får jag väl göra de sen då. :) Ska sätta mig och läsa operation broschyren sen också, eftersom jag inte minns vad det stog sen förra operationen som aldrig blev av. :( Så nu kan jag ju hoppas att jag får opereras imorgon! Får inte tänka på det så mycket så går det nog bra. :)
 
Nu ska jag käka. :) Kanske slänger upp del 3 av GC sen! Puss
 
 
 
 

Gran Canaria del 3

Bilder från 30, 31 Mars och 1 April
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gran Canaria del 2

Bilder från 27, 28 och 29 Mars!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volbeat - Cape Of Oue Hero

Sen den dagen Fredrik skickade denna låt till mig så har jag lyssnat på den en hel del. :) Den kommer alltid påminna mig om Fredde! <3
 
 

Citat

Detta citat ska jag ha som vägg ord i min lägenhet när jag flyttar! :)
 

När socker och salt sätter sina spår...

...Då börjar man fatta! :/
 
Jag är så jäkla trött, men det är jag ju alltid nu för tiden. Tur att de är helg och man får träffa Fredde så man har något att göra. :) Dock måste jag ta det lite lugnt denna helg i alla fall. För på Torsdag är det jag som ska opereras! :) Kan man ju hoppas i alla fall.. Förra gången blev jag ju sjuk och det var väl för att jag inte tog det lugnt helgen innan operationsdagen. :/ Men på Lördag blir det nog att köra cross igen i alla fall. (Fan vad jag använder orden i alla fall...) haha. Får hoppas det blir någon eftersom det har regnat hela natten. :(
 
Nu ska jag börja städa lite eftersom mamma tyckte jag kunde göra de! :) Puss
 

Gran Canaria del 1

Tänkte börja lite smått och lägga upp bilder från Gran Canaria. Och jag kan ju såklart inte lägga upp alla på en gång i ett inlägg. Så jag tänkte lägga upp bilder från tre dagar på varje inlägg. :) Och jag tänker verkligen inte sätta mig och göra runda kanter på så här många bilder, så det skippar jag nu. :p
 
Detta är alltså bilder från 23, 24 och 26 Mars! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Får se när nästa gång blir då jag lägger upp bilder! :)
 

Glad jag blir!

Vad glad jag blir när folk säger snälla saker om mig till någon annan! :)
 
 

Anställnings avtal

Har precis skrivit på mitt första anställnings avtal. :p haha. Träffade Camilla nere på hemtjänsten i Mörlunda idag. Skrev på en massa papper och så där. Kommer få schema i Maj om hur jag ska jobba, så nu har jag ingen aning än när jag ska jobba i sommar.

 

Igår fick jag lite pengar av mamma i present som hon tycker jag ska ha till fallskärmshoppningen. Så nu behöver jag bara några hundra till så kan jag betala det. Men jag tror jag ska spara dessa pengar jag har nu och beställa de i sommar istället. Sen får jag ju lön från hemtjänsten också så. Ska verkligen försöka spara så mycket jag kan. :)

 

Jaha vad ska jag hitta på idag då.. :o Känns så konstigt att bara vara hemma nu igen eftersom man inte har någon praktik om dagarna. :( Jag tackade nyss nej till det andra sommarjobbet också, känns inte bra haha. Men nu är det också gjort.

 

Jag har fortfarande inte hittat mitt USB, så nu skiter jag i det. Tur är väl att jag har alla USB bilder på mammas stationära hårddisk så det gör ju inte så mycket om det är borta. Får helt enkelt köpa ett nytt, eller om jag ska köra på att köpa en hårddisk jag med.

 

Ska beställa protein pulver när Emma kommer hem idag också. Ska också se om jag hittar ett par sån där tajta tränings byxor att beställa. För igår lovade jag Emma att börja träna styrketräning med henne. Så då behöver vi protein pulver. Jag lovade att hänga på henne om hon gör ett schema till mig så jag har något att gå efter. Så vi får väl se när hon är klar med de! :)

 

Ni lär märka när bilderna från Gran Canaria kommer upp också. haha. Ni kan ju ana att jag har lite att göra när det gäller dom. :o

 

Älskar dessa bilder Emma tog på mig på en resturang i Gran Canaria. Ljuset är så fint där inne så man ser verkligen min ögon färg och så där. : hehe.

 

 

20 år idag!! :)

Idag fyller jag faktiskt hela 20 år. :) haha är det nu man ska vara vuxen? ;)
 
Blev väckt klockan 07.00 idag, det var älsklingen som ringde och skulle gratta mig! :) Sen hann jag knappt somna om innan nästa ringde. Då var det en från AF som skulle prata. :/ Och nu la jag precis på luren igen, det var Joel som skulle säga grattis han också. :) hehe. Så jäkla glad man kan bli av att höra hans röst. hehe :) Gullunge!
 
 

Fin text

Älskar jag dig för att du är vacker eller är du vacker för att jag älskar dig?
Vill jag ha dig för att du är underbar eller är du underbar för att jag vill ha dig?
 

Hemma!

Heej! :) Nu är jag hemma från Gran Canaria, kom hem igår. Och jag kan bara säga att det är skönt på ett sätt och på ett annat sätt inte. Det är kul att komma hem där man har allt och alla. Men den kändes konstigt att lämna stället. Man blir ju så fäst så fort. :( Men jag har haft det väldigt bra faktiskt. Det regnade liksom inte en enda dag! :o Så sol hade vi varje dag. :D
 
Igår så åkte Fredde och hämtade mig i Mörlunda. Hade ju saknat han som bara den! <3 Vi åkte till Patrik och Malin i Målilla. Vi grillade och käkade och så där. :) Sen började Fredde må sämre så vi var tvugna att åka hem. :(
 
Idag kom han på att vi kunde köra lite cross för det var fint väder ute. Jag kände att jag var tvungen att gå med på det eftersom jag har lovat han att jag ska köra hans en dag. Men jag trodde faktiskt aldrig jag äns skulle våga och köra den :o men det gjorde jaaag! haha. jag är fan förvånad över mig själv. :) Jag körde såklart bara på ettan och tvåan, men jag har ju alltid problem med växlarna eftersom jag kollar ner vart den sitter så jag kommer rätt med foten. haha. Och då tappar jag ju fart och så där. :) Men någon gång kom jag på tvåan i alla fall. Fick några stopp när jag skulle köra iväg också men det fick jag räkna med! :) As kul var det. :)
 
Jag ska försöka fixa bilderna från Gran Canaria. Problemet är att jag inte hittar mitt USB, så jag får väl ha de på min data så länge.