EGO

Genre: Drama
Handling: För Sebastian Silverberg handlar allt om utseende, festande och hans enorma ego. När allt går som bäst råkar han ut för en olycka och förlorar synen. Han tvingas omvärdera sitt liv för att finna det som ligger bortom ytligheten och som verkligen betyder något.
Medverkande: Martin Wallström, Mylaine Hedreul, Peter Andersson, Richard Ulfsäter, Sissela Kyle, Emil Johnsen, Anna Åström, Lars Bethke, Anki Larsson, Dogge Doggelito, Josefin Crafoord m.fl.
Betyg: 10/10
Kommentar: Enligt mig så är detta den bästa svenska filmen som någonsin har gjorts! :) Den var så jäkla bra, bästa jag sett på länge. Måste erkänna att tårarna kom några gånger under filmen faktiskt. haha. Verkligen värd att se!!
 
 

Vaarmt

Underbart väder det är ute! :) Kom hem från jobbet för en timme sedan. Skulle egentligen vara helt ledig idag men så fick jag hoppa in kl. 10 till 12 på larmet och så där. Varm och hetsig dag var det på jobbet idag. Imorgon ligger det 7-12 på schemat men så frågade dom om jag kunde jobba lite längre till 16 eftersom dom har inte blivit klara med alla scheman än så dom skulle sitta med det lite imorgon med. Och såklart hoppar jag in när jag kan. Pengar!! :) hehe
 
Nu ska jag byta om och sätta mig ute i solen och sola lite. :) Sen vid halv fyra ska jag åka till Hultsfred. Jag har en massage tid kl. fyra. Herregud så skönt det ska bli! :) haha.
 

Fast & Furious 6

Genre: Action
Handling: Dom och Brians Rio-kupp raserade ett brottsimperium och gjorde dem och deras gäng rika, men de kommer aldrig att kunna åka hem. Under tiden har Hobbs jagat en brotts-organisation av dödligt skickliga förare genom 12 länder. Deras ledares hänsynslösa andreman visar sig vara Letty, kvinnan Dom älskade och trodde var död. Det enda sättet att stoppa gängets framfart är att överlista dem på gatunivå, så Hobbs ber Dom att samla sitt elitteam i London. Betalningen? Full benådning för dem alla, så att de kan återvända till sina hem och sina familjer igen.
Medverkande: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez m.fl.
Betyg: 6/10
Kommentar: Filmen var ganska bra. Dom börjar få en bra story i varje film nu. Det ända negativa är väl att filmerna blir mer och mer action film. Dom ska slåss mer och det ska handla mer om deras familjer än vad det handlar om bilarna som i dom första filmerna.
 
 

Året som gick

Nu är Emma & jag klara med bild collaget av mitt 2012! :) Bättre sent än aldrig. :p STORT TACK till Emma som har gjort så hon haft tid och ork med detta!
 
Året började även detta år ganska så lugnt.
Jag umgicks fortfarande väldigt mycket med Eva och hennes gamla vänner. Vi var mycket i Parkhallen och kollade på massa olika band!
 
I Februari reste jag för första gången utomlands. Vi åkte till Gran Canaria. Det var mamma, pappa, jag, Emma, Anna & Alexander som åkte då. Vi hyrde ett hotell och stannade där i två veckor. Det var jätte roligt och spännande eftersom allt var första gången. Gran Canaria var jätte fint men tyvär var det inte jätte varmt för det var så tidigt på året. :( Det bästa på hela resan var att jag för första gången fick se delfin show och även klappa en delfin! :D
 
Joel fyllde 3 år i Mars. Då fixade vi ett kalas här hemma för honom. Jonas, Robin & Viktoria var även med på kalaset. Vi alla hade lagt lite pengar på hans bästa och största present, nämligen en cykel som han länge velat haft. :) Så det blev att vi gick och ut kollade när han cyklade massa. I Mars så blev det också årets första grillning. Då med Robin hemma hos honom.
 
I April så fyllde jag 19 år!! :) Min födelsedag firade vi i Tranås. Vi gjorde tårta och hängde upp massa balonger, bara för att Joel skulle få vara med och göra det. :) I April var vi även mycket i Tranås eftersom mamma och pappa hade köpt ett hus där i Gripenbrg så det fanns mycket att göra och bygga på huset då.
 
Maj.. Det var då student balen var. Jag hade ju först inte tänk att gå på den efter som min dåvarande kompis Julia inte skulle gå på den så jag inte skulle ha någon "att vara med". Men till slut bestämde jag att jag och Robin skulle gå på den i alla fall. Det är ju liksom kanske bara en gång man går på en sån sak. Dagen blev ändå ganska lyckad. Förutom vädret som gjorde så vi fick vara inne... :/ Jag tyckte själv att jag var ganska så fin på balen så! I Maj så fyllde ju även mamma år. Då blev hon 46 år! Jag gjorde också min andra tatuering. En hoppande delfin i vattnet på fotleden. :p
 
I Juni så var även då jag ute i Parken med Eva. :) Och så slutade jag trean på gymnasiet och tog studenten! :D Vi firade mig hemma lite efter en hel dag i skolan. Kommer aldrig glömma den dagen. Den var väldigt lyckad! :)
 
I Juli färgade jag håret till blont. :) Hade inte haft det på länge så. När det var som ljusast så var det ganska bra. Emma och jag var väldigt mycket ute denna sommar och gjorde en del olika saker. Vi gjorde ju dom två första videona i "serien" SaraPara & Empa Mixer. Det var väldigt kul att göra dom videona. Vi var även ute mycket och tränade. Var mycket ute och gick långa promenader. Sen så var vi i Hultsfred och tittade på när Timoteij spelade där. Fick även deras autografer på armen. Var där med mamma och Emma. Sen så var vi även på Västkusten. Vi campade någonstans där. Minns inte vad de hette men det var inte så långt ifrån Göteborg. Eva och Joel hängde med oss dit. Vi åkte till Liseberg och så där.
 
I Augusti som var Emma och jag ute mycket då också och tog en del kort. Vi var även med Anna och Alexander till Ullared. Vi var även på Hultsfreds marknad (eller om det var Virserum) med Eva och Joel. Joel åkte då en del karusseler! :) Sen så åkte Emma och jag till Kalmar en kväll för att kolla på Darin. Det var en as bra konsär med honom. Skit duktig var han! :)
 
I September så var jag och Robin i Råsvik. Det var en sjö utanför Kristdala som han visade mig för första gången. Och där var det väldigt fint. Jag Emma Joel Andreas och Eva var även och badade i Mjölby. Jag tror att det var där om jag minns rätt. :) Eva var även då hög gravid. Så i September var vi mycket hos dom och bakade massa olika bullar och kakor. Bara för att dom skulle ha mycket att bjuda på när dom skulle bjuda hem massa folk när bebisen kom.
 
Oktober började med att jag och Robin firade vår 2:årsdag tillsammans. Vi åkte då till badet i Mönsterås. Jag hade aldrig varit där, och det var ganska så fint. Den 27:e Oktober blev jag moster för andra gången. Denna gång till en liten tjej som heter Julia. :) Nu när jag även kände igen Råsvik så åkte Emma och jag dit för att ta lite foton. Vi var även i Mörlunda och tog massa höst bilder en dag! :p
 
I November var jag mycket i Tranås. Vi var mycket i Linköping på Ikano huset och shoppade. :p Sen var vi även några gånger och hälsade på Andreas farfar och mormor ute på landet. Tyvär var det väldigt kallt annars skulle jag kunna stanna där hos hästarna ännu längre. :)
 
I December så åkte jag till Dackestupet med Jennie för att åka lite skidor. Det var typ andra seriösa gången i mitt liv som jag åkte. Och det gick väldigt bra. :) Efter det åkte Emma en gång med oss också. Emma och jag firade dessutom nyår med Eva Andreas och Julia. Vi spelade bingolotto och gjorde exotisk planka och sådär. :)
 

26 Maj 2013

Usch vad jag är trött. Det har verkligen regnat hela dagen, har blivit jätte seg av det! :( Nu är jag hemma från en lång helg med älsklingen i alla fall.
 
I Fredags kom Eva, Andreas, Joel & Julia hit. Dom skulle sova här för dom skulle upp tidigt igår och åka till Gekås med Anna och Alexander. :) Så Fredrik och jag åkte ner till Mörlunda ett tag och hälsade på dom. :)
 
Igår gjorde vi inte så mycket. Fredrik hjälpte hans pappa att klyva massa ved så då tog jag det bara ganska lugnt under tiden. Vi tog en sväng med motor cyklen också, en ganska så lång än. :p haha. Det var jätte skönt och underbart. På vägen mötte vi en bil som blinkade åt oss. Efter att vi åkt lite så fattade vi varför han hade blinkat. Då låg det ett träd över vägen. Men eftersom vi hade motor cyklen så kunde vi köra ner i diket och upp på vägen igen. På kvällen åkte vi till Oskarshamn och tittade på premiären av Fast and the furious 6! :)
 
I Torsdags körde Fredrik upp för motorcykel körkort. Dock klarade han det inte och det var massa anledningar till varför.. :/ Som jag inte orkar skriva heller.
 
Idag firade vi mors dag och Frediks födelsedag som var i Tisdags. :) Vi grillade och åt tårta. :) Annars har vi som sagt inte gjort så mycket. Har mest varit ute och fiskat. Och jag fick min första stora fisk!! :D haha. Det var skit kul att få den. Så när vi kom hem grillade vi den, och det var jätte gott! :)
 
Nä nu måste jag sova. Ska upp och jobba första dagen imorgon. Får se hur peppad jag är till det.. haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey Ho

Idag är jag väldigt trött så jag har verkligen ingen lust eller ork till att blogga eller skriva ett långt inlägg. Har ändå inte hänt så mycket i helgen. Fredrik och vi var på kalas igår och så idag har jag lekt en del med Alex eftersom Malin och Patrik sov i Hultsfred inatt. Var kul ändå att få träffa lite av älsklingens släkt! :)
 
Btw så tyckte jag det var skit tråkigt att Danmark vann Eurovision Song Contest igår!! Visst var låten bra men de är så jävla tråkigt när länderna vinner som är tippade... Och så är det VM Final i ishockey ikväll! :) Otroligt att Tre Kronor spelar där. haha :P
 
Nu ska jag bara sätta mig under ett täcke framför en film, och så får vi se när jag bloggar nästa gång. :) Puss
 
 

Ändra färg på dina länkar!


 
Det finns länkar lite överallt på bloggen men jag ska berätta hur man ändrar alla dessa! Där pilarna pekar på bilden ovan är de länkar man kan ändra färg på.
 
1. För att ändra färg på länkarna i dina inlägg:
 
Leta upp en kod som ser ut så här. Koden kan se olika ut beroende på vilken stilmall du använder. Men denna koden ska ligga långt upp i stilmallen, oftast efter body.
a {color: #9B59D5;}
a:hover {color: #7E2BC7;}
 
För att ändra färg tar du bort 9B59D5 och 7E2BC7 och lägger in den färkoden du vill ha. a{color är själva färgen på länken. a:hover är färgen när du håller muspekaren över länken. HÄÄR hittar du en färgkarta. Koden till vit är FFF och koden till svart är 000.
 
2. För att ändra färg på länkarna i menyn:
 
Leta upp en kod som ser ut så här. Koden kan se olika ut beroende på vilken stilmall du använder.
.nav a { color: #000; }
.nav a:hover { color: #59118E; }
 
Gör likadant här, ta bort siffrorna och bokstäverna mellan # och ; och ersätt med din färgkod. .nav a är färgen på själva länken. .nav a:hover är färgen när du håller muspekaren över länken.
 
3. För att ändra färg på länkarna till kommentarer, permalink, kategori osv:
 
Leta upp en kod som ser ut så här. Koden kan se olika ut beroende på vilken stilmall du använder. .
entrymeta a { color: #894FBF;}
.entrymeta a:hover { color: #59118E; }
 
Ta bort siffrorna och bokstäverna mellan # och ; och ersätt med din färgkod.
 

Saker att göra

Saker att fixa som ska upp på bloggen:
 
- "Året som gick" (2012)
- "50 saker" videon
- Utomlands videon
- Ny header
- Ny design
 
Om jag ska var ärlig så har  jag inte börjat med nått av de.. Videona är bara att klippa ihop, som dock tar tid. Design har jag börjat pilla på lite smått och Emma ska göra året som gick så fort hon har tid och ork! :)
 
Ska försöka hinna med så mycket som möjligt nu innan jag börjar jobba eftersom jag då inte kommer ha tid alls. :o Och det är bara två veckor kvar tills jag börjar jobba. :) haha
 
Nu vet ni vad som ska komma upp på bloggen någon gång i alla fall. Sååå håll utkik! ;)
 

Citat

Låt aldrig rädslan att misslyckas hindra dig från att spela!
 
Täänk på det! ;)
 

Stilmallen

Jag tänkte lägga upp lite grunder som finns i stilmallen! Det är bra att veta grunderna så att man lätt kan ändra på de viktigaste sakerna i bloggen som bakgrund, header och menyn. För att komma till stilmallen klicka på kugghjulet längst upp på sidan, välj sedan design. Klicka sedan på redigera stilmall.
 
Så här ser stilmallen ut!
 
 
Symbolerna # och . betyder att en ny "sektion" börjar. Efter # står det vilken sektion det är. Ex) Som ni kan se i stilmallen #wrapper.
 
Bakgrunder:
Body = Bakgrunden på bloggen. Ändra din bakgrundsbild på "background: url(länk till din bild här);".
Wrapper = Är det som ramar in hela designen. Inlägg + sidomeny får inte vara bredare än bredden på wrapper.
Header = Bilden som är överst i bloggen.
Side = Sidomeny. Jag har min på höger sida.
Content = Bakgrunden bakom inläggen. Alltså det som är vitt bakom inläggen i min blogg.
Entry headers = Rubrik på inläggen.

Meny:
Navheader = Rubrikerna i sidomenyn. Kategorier, Senaste inlägg och Arkiv.
Nav = All övrig text i sidomenyn.
 
Inlägget:
Entrybody = Texten i dina inlägg.
Entrymeta = Texten under inläggen dvs datuom, kategori, tid och kommentarer.

Kommentar:
Commentheader = Rubriken på en kommentar (Postad av: Namn).
Commenttext = Kommentaren någon har postat hos dig.
Commentmeta = Kommentatorns länk dvs blogg/hemsida.
 
Separator = Linjen efter varje inlägg. Jag har valt att ta bort den linjen
 

Ingen lång uppdatering denna gång

Efter denna helg orkar jag inte göra någon lång uppdatering eftersom jag har varit i Hultsfred Torsdag - Söndag förra veckan! :) Lägger bara upp lite bilder från några dagar. Vi har inte gjort så mycket mer än att fiskat, sett film, varit ute och gått, gått med Casper och Zeke (Hans systers hund och föräldras hund), meckat med bilen, kört cross, grillat, varit med hans syskon och så där. :)
 
Äntligen fick jag tack på UMO och Hagadal idag!! :o Gick upp klockan halv nio för att ringa de två samtalen. Ringde tre dagar förra veckan men fick aldrig tag på dom.. Så nu har jag i alla fall en tid till UMO och till massagen i Hagadal. :) Dock är massgen 4 Juni, så jag kan ju hoppas på att jag inte jobbar den dagen eller jobbar till 16 då jag fick tid vid kvart i sex på kvällen. Får helt enkelt se imorgon då jag ska på möte och få schema. :)
 
Fick dessutom två veckor extra jobb!! :)) Så nu ska jag redan börja 31 Maj! hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motorcykel, cross, fest, bilmeck o.s.v

VARNING: För långt inlägg med mycket text och många bilder!
 
Jaha då var det söndag igen och helgen är över. Har ni märkt att jag alltid bloggar på Söndagar om helgen? haha. Det kanske beror på att jag alltid gör en massa grejjer på helgerna nu för tiden! :)
 
Fredag: Patrik, Malin & Alex åkte och hämtade Fredde i Växjö denna gång, så han slapp och ta buss. Dom skulle ändå dit också. Mamma skjussade mig till Hultsfred och på vägen upp så tog vi upp Fredde i Målilla. När vi kom hem så gjorde vi inte så mycket. Vi åkte senare till Jerry för vi skulle köra hem Fredriks bil till hans föräldras garage. Det gick ju sådär. haha. Den stannade i backen utanför garaget, så Fredrik fick komma på vad de var för fel. :p Men när vi kom upp med den på vägen så kom vi hem sen. Så nu har jag åkt med hans bil också. :) När vi kom hem så ställde vi in den i garaget och så. Sen så åkte vi ut med crossen. Jag hade längtat som fan att köra cross igen. Har ju inte kunnat haft hjälm på huvudet för örat. Och det gick skit bra. Fredrik säger att jag växer för varje gång jag kör så. :) Det var så bra fäste i marken så jag höll faktiskt på att komma upp på bakhjulet två gånger. haha men jag kunde förhindra det. :) På kvällen gick Peter och la sig väldigt tidigt eftersom han skulle åka till Tyskland klockan ett på natten. Så Fredrik och jag gick och la oss och tittade på film! :)
 
 
 
 
 
 
 
Lördag: I Lördags så var vi redan uppe klockan åtta. Vi käkade frukost och tog en ganska lång morgon promenad med Casper. När vi kom hem så åkte vi ut med Peters motorcykel. Vi åkte ut till gamla flygfältet. Fredrik tränade lite på broms stäckan eftersom han håller på att ta MC kort nu. När vi åkte hem sen så åkte vi förbi Jerry. Patrik hade då lämnat Malin och Alex hemma hos Johanna. Jerry och Patrik hade redan då börjat dricka. :p När vi kom hem så tog vi ut bilen från garaget. Den var så väldigt dammig så vi spolade av den med vatten, och jag tvättade inne i den. Vi tog av bakdäcken och rengjorde fälgarna också. Men vi hann inte med fram däcken. Sen tog vi en till promenad med Casper. :) Vid åtta kom Peter hem från Tyskland. Och då drog Fredrik och jag hem till Jerry. Då var dom lite mer lulliga. Efter några timmar så kom det ännu mer folk dit, och då blev alla ännu mer onyktra. :) Vi hade väldigt trevligt faktiskt, men sen drog Fredrik och jag hem klockan elva typ. Fredrik däckade i sängen hemma ganska så fort. Jag där emot hade lite svårare för att somna. :p
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndag: Idag åkte vi till Jerry för att se hur han mådde och hur allt hade gått för alla igår. :p Så det var lite kul att höra vad som hänt efter att vi hade gått igår. Vi åkte och tankade till en som Fredrik hade lånat bensin av. Sen så åkte vi ut med crossen igen. Denna gång till "Kiras öken". Där skulle jag få köra på terräng för första gången. Det fanns lite små stigar överallt med kurvor och hopp och så. :) Jag körde också två varv på väldigt mjuk sand. Och det kan jag säga var skit jobbigt. Jag hade ju alla Freddes skydd på mig idag också så jag blev ganska trött fort. Ont i ben och armar fick man också eftersom man använde det så mycket i guppen. :) haha. Sen åkte vi till Johanna. Så jag fick se hennes nya lägenhet för första gången. Patrik mådde verkligen inte bra så han bara låg i soffan. Sen beställde alla förutom jag mat på Sibylla. Patrik och jag åkte och köpte dom. Ingen av Fredrik eller Patrik kunde ju köra idag. haha. Efter det så hann vi inte göra så mycket innan mamma och pappa kom och hämtade mig. Vi låg mest i sängen den sista tiden innan han skulle åka till Växjö igen!
 
 
 
 

Ny livsstil

På Måndag är det jag som ska börja med en ny livsstil. Här kommer jag dock inte skriva exakt vad det innebär. :) Men jag kan säga att just nu har jag börjat motionera. Alltså med promenader, löpning och cykling. Och på Måndag ska jag börja med styrketräning här hemma. Det vill säga om mitt öra pallar med det.
 
Det är många som undrar varför jag inte kan träna p.g.a mitt öra och tycker det är konstigt. Men så här ligger det till! När man tränar så slår hjärtat fortare, vilket gör att pulsen också ökar. Och eftersom jag har ett sår bakom örat och har ändå opererat mig så är det ganska logiskt att jag då känner pulsen slå och dunka i örat extra mycket eftersom det blir att jag känner det just där, mest för såret. Det går liksom dit eller vad man ska säga. Och då börjar det värka och svida.. Så det är därför man inte får träna på tre veckor efter en operation. Ska i alla fall försöka på Måndag (då har det gått två veckor). Om det inte funkar så får jag vänta till nästa vecka bara. :)
 
Igår gick jag 1 mil, och idag ska jag försöka att cykla samma sträcka! :) Sen ikväll ska jag se om jag följer med mamma på en 4 km promenad. Hon är ju inte så van än så hon brukar inte gå så långt. Men det är ju alltid något. :)
 
Vad mer jag ska börja med på Måndag skriver jag som sagt inte här. :) hehe. Men vi får se helt enkelt om detta kommer gå för mig. Jag har många som stöttar mig. <3
 
 
 

Danny - Todo El Mundo (Dancing in the streets)

Hörde denna låt på reklamen på Spotify och satte den såklart i min spel lista. Danny gör visst några bra låtar än! :) hehe
 
 
 

Country Strong

Genre: Drama, Musik
Handling: En ung countrysångare på uppåtgående blir involverad med den labile, f d countrysångerskan Kelly Canter. Tillsammans ger sig de två, samt Kellys make/manager och en skönhetsdrottning med countrysångsambitioner, ut på vägarna för att återuppliva hennes karriär. Men mellan konserterna och romanserna börjar relationerna dem emellan successivt braka samman.
Medverkande: Gwyneth Paltrow, Tim McGraw, Garrett Hedlund, Leighton Meester m.fl.
Betyg: 7/10
Kommentar: Efter att jag såg denna film så måste jag säga att jag började gilla conutry låtar lite mer och även klädstilen. Den är underbar! :)