I made it!!

Jag klarade av att ta truckkort! :'D Till och med jag. haha. :p I Måndags första dagen hade vi teori som sagt hela dagen. Det var faktiskt väldigt intressant, så jag har lärt mig en massa saker. Vissa killar gjorde provet redan första dagen. Men jag gjorde det i Tisdags. Och ja, jag hade faktiskt alla rätt på provet! :o Det var 50 frågor och man fick ha sex fel. Jag var inte ett dugg nervös för provet, bara för körningen hela tiden. Han log och blev väldigt glad när han rättade mitt prov. Jag var den ända som hade alla rätt av dom som gjorde provet den dagen. Killarna vet jag inget om. haha. Vi hann inte köra mycket den dagen, bara prova på lite truckar. Killarna blev klara andra dagen och fick sitt kort då.
 
I Onsdags körde vi hela dagen. Han visade hur alla truckar fungerade och så. Till en början när jag körde inomhus så tyckte jag det var ganska svårt. Men sen när jag hade kört några truckar ute så gick det bra. Man hade större yta att köra på ute så man hann fatta om man svängde fel eller inte och rätta upp trucken efter det. Det var en truck jag älskade att köra. Den var så lätt och rolig. :)
 
Igår när jag kom hem så skrev jag till läraren att jag bara kunde vara kvar till kl. 12 idag (bara för Fredrik skulle ha bilen till jobbet). Jag sa att om jag inte hann bli klar så kunde jag komma på Fredagen också. Men han trodde jag skulle bli klar till kl. 12, och det blev jag. :) Blev så glad när jag fick kortet och intyget. Tyckte faktiskt jag förtjänade det. Tror också att han har litat mest på mig med körningen av alla tjejer. :p Tackade han så mycket för all hjälp.
 
Fredrik blev också jätte glad när han kom hem. Fick en stor kram och ett grattis. haha. <3 Han har trott på mig sen jag tackade ja till kursen. :) Får se vad jag ska göra nu. Men om det finns truck jobb att söka så ska jag ju göra det. Kommer ju sakna att köra truck annars! :)
 
 
 
 
 

Ljuslykta i himlen

Igår var vi på Dollar Store, och då köpte Emma en sån där ljus grej man släpper upp i luften. Vet inte riktigt vad den heter. Vi hade ju i alla fall såna på nyårsafton. Och då var det ganska fint för det var många som hade såna i Hultsfred. Så det var fullt med dom på himlen då. :) Dom är väldigt fina faktiskt. Poängen är ju att man ska önska sig nått när man släpper den. Undra om någon gjorde de? :p haha
 
Mammas mobil kamera...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Truckförarutbilning

Imorgon kommer min klocka ringa kl. 06.00! Han kanske inte sagt det men jag ska nämligen in till Växjö kl. åtta och börja på truckförarutbildning. Jag ska ta truck kort för alla A och B truckar. :p Jag får det helt gratis genom skolan så jag passar på att göra det nu. Det är en snabb kurs, jag kommer vara klar med den nästa vecka. Än så länge vet jag bara att imorgon är det teori från 8 till 17, hela dagen. Sen Tisdag - Torsdag är det praktiskt. Sen tror jag att man ska göra provet och körning. Men alla säger ju att det inte är så stor grej liksom, så jag försöker hålla mig lugnt. Men kommer nog ändå va nervös på Tisdag. Hoppas jag lär mig att köra bra till Fredagen! :)
 
 

Mysig dag

Igår åkte mamma, pappa, Emma och jag till Tranås. Vi hade planerat att gå till dagiset och grilla där, sen åka lite pulka med Joel. Eva trodde inte de skulle bli så bra eller att maten skulle bli så bra. Haha men det blev faktiskt jätte bra! :) De ända var väl att alla frös lite smått. Jag frös mest om händerna och fötterna, men det gör jag ju alltid ändå så. :/ Korvarna och köttet blev väldigt bra som sagt och jag tyckte faktiskt vi hade det jätte mysigt. Brukar ju inte grilla så mycket på vintern. Och maten blir alltid mycket godare ute. :)
 
Detta var andra grillningen för i år. Första var för ett tag sen ute på jakten när jag var med på det. Och även då blev maten godare ute. :p Innan vi gick hem igen så åkte Emma och jag lite i backen med Joel. Sen gick vi hem och åt lite tårta med saft. Min älskade syster fyllde ju år i Torsdags! :) <3 Sen stannade vi någon timme till innan vi åkte hem. :) Var hemma runt åtta, Fredde kom och hälsade på ett tag på kvällen. Idag skulle han upp och jaga. Sen åker vi hem till Alvesta. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Suddiga bilder i backen, märks att Eva hållt i kameran! haha :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 18 - A photograph of youreself

Senaste tagna bilden på mig faktiskt. I Onsdags påväg till gymmet. :)
 
 

Day 17 - Your favourite blogs

Mina favorit bloggar är dom jag följer på bloglovin.
 
Syskonen:
Eva - mammaioktoberigen.blogg.se
Anna - annastrom.devote.se (Hon ska snart byta till blogg.se)
Emma - xempa.blogg.se
 
Och sen är det en del andra jag inte minns bloggnamnet på. :p
 

Day 16 - Thoughts on education

Vad jag har för tankar om utbildning/studera.. Jag har ju en utbildning, handel. Men än så länge har jag inte kommit någonstans med den! Jag skulle gärna vill studera igen!! Om jag fick chansen så absolut! Men saken är ju den att jag inte har fått denna jävla chans än. :( Har ju sagt att jag just nu vill plugga till förskolalärare eller djurvårdare. Och jag ska fortfarande försöka med det. Ska söka för varje termin och göra högskoleprovet ända tills jag kommer in. :)
 

Day 15 - Where will you be in 5 years

Om 5 år har jag ingen aning om vart jag är i livet. Då är jag typ 25, 26 år. Jag kanske har barn och inte bor på samma ställe som nu. Jag hoppas i alla fall att jag inte bor här jag bor nu och att jag kommer studera då eller ha ett jobb!
 

Day 14 - 3 Healthy habits

Har jag äns några hälso vanor? :(
 
1. Har ju börjat gå på gymmet nu varannan dag. Ska försöka få ännu mer gym kort sen när detta är slut faktiskt. Om jag hinner det innan skolan är slut.
 
2. Jag äter inte så mycket godis och sånt där, mer nu när jag inte bor hemma längre. Vi har knappt aldrig sånt som ligger hemma. Man kanske köper en chips påse på Lördagen bara. Men av det är de Fredrik som äter de mesta. haha tur är väl de. :)
 
3. Jag försöker ta någon promenad varje dag när jag inte har annat att göra. Har också börjat gå till skolan nu varje morgon eftersom det inte är bra att ta bilen så korta sträckor varje dag! :)
 
4. Sen äter jag ganska mycket frukt! Tar alltid en efter gymmet, och försöker alltid ha frukt hemma.
 
 

Day 13 - What´s inside your fridge

Nu är jag i skolan på datorerna så nu kan jag uppdatera lite här eftersom det går ganska fort. :) haha
 
Vad jag har i min kyl? Haha mat kanske? :) Vad har man annars där.. Har inte så mycket mat eftersom vi bara är två i hemmet som äter. Det mesta ligger i frysen faktiskt. :)
 

Day 12 - Your favourite childhood book

När jag var liten så fick jag och mina syskon en varsin bok av mamma och pappa. Hon hade skickat efter dom till vår födelsedag. Jag fick en Pocahontas bok eftersom jag tyckte om henne när jag var liten. I dessa böcker så jag med i texten. Boken handlade om mig och Pocahontas :) Den var skriven efter mig. Det var min favorit bok när jag var liten. :)
 
 

Eagle-Eye Cherry & Darin - Dream Away

Darins nyaste låt just nu! :)
 

 

Monster University

Genre: Animerat, Äventyr och Komedi
Handling: Uppföljaren till Pixars "Monsters Inc." från 2001 där vi får återse håriga Sulley och klotrunda Mike. Mike Wazowski har drömt om att bli en skrämmare sedan han var ett litet monster och nu ska han äntligen börja på universitetet. Och han vet, bättre än någon annan, att de bästa skrämmarna kommer från Monsters University.
Engelska röster: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi, Helen Mirren m.fl.
Betyg: 9/10
Kommentar: Denna var faktiskt ganska rolig. Tyvärr var de inte samma svenska röster som i första filmen.
 
 

Modiga och rädda

De modiga lever inte föralltid, men de rädda lever inte alls.
 
 

Day 11 - 10 favourite foods

1. Tonfisk sallad.
2. Fisk, potatis, citronsås eller filsås med citron saft på.
3. Fläskfilé, pommes med tsakzikisås.
3. Risotto.
4. Grekisk pytt i panna.
5. Korvstroganoff.
6. Kycklingspasta.
7. Spagetti och köttfärssås.
8. Potatismos med hemgjorda köttbullar, brunsås och lingonsylt.
9. Potatis, ost snitzel med beasås.
10. Makaroner blandat med köttfärs.
 

Day 10 - Best trip of your life

Den bästa resan i mitt liv hittills är när vi åkte till Gran Canaria för snart exakt ett år sen! Saknar det som fan ibland faktiskt. Men jag tror verkligen inte de va sista gången jag var på Gran Canaria. :) Någon sommar ska vi ju åka med Patrik och dom till Spanien så. Jag och Fredrik kommer nog också göra en del resor tillsammans! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen en komplett bikini

I Fredags skulle jag och Fredde följa med Patrik och Alex till hagadal och bada lite. Men vi hade ju inte tagit med oss våra badkläder hit så vi hade ju inget att bada i. Men bara för att vi så gärna ville följa med så åkte vi in till Vimmerby lite snabbt och kollade om vi hittade några badkläder vi kunde köpa.
 
Vi sprang in på Inter Sport och dom hade faktiskt ute några. Fredrik köpte ett par shorts bara. Dock kom vi på sen att det var ett par tränings short och inga badbyxor.. :o Så dom kunde han knappt bada i för dom satt fast så mycket när han gick upp från vattnet. haha
 
Jag har ju sagt varje sommar att jag ska köpa en komplett bikini för jag har ju olika överdelar och underdelar. Men jag har aldrig köpt det för de är så dyrt, och man får oftast betala styck vis för delarna. Jag hittade i alla fall en bikini nu och nej den var inte så billig den heller. 500 :-.... Jag får väl se på de så att jag äntligen har en komplett bikini som ändå var ganska fin. När jag hade på mig den också. Det var nog första gången jag badade utan shorts faktiskt. :o Brukar bara göra det utomlands, för där känner ingen mig så jag behöver inte skämmas då.
 
Hoppas jag kan ha denna några sommrar nu i alla fall. Om jag inte någon dag skulle gå upp jätte mycket i vikt och bli fet typ. haha. :)
 
 
 

Day 9 - Whats in your bag/wallet

Ja jag har ju ingen väska så som jag använder. Men där emot har jag ju min plånbok som alltid ligger i min jacka nu för tiden. I den har jag de alla andra har typ? Inga kontanter dock för jag hatar att ha det. Men massa kvitton har jag. :p haha ska slänga alla snart förutom garanti kvittona.
 
Annars har jag bara massa kort. Bank kort och körkort som är dom viktigaste. Alla andra kort jag har tror jag inte jag använder äns. :)
 

5 current goal

Oj då, har inte tänkt på vad jag har för mål just nu.
 
Just nu:
1. Skaffa ett jobb
2. Ta truckkort
3. Gå någon utbildning
 
I framtiden har jag väl typ att:
4. Skaffa barn
5. Flytta till hus
 

Jobbigt

Bestämde mig för att vara kvar här nere till Måndag. Men usch vad jobbigt det är att man inte har koll på någonting när man inte har varit hemma på så här länge. Känner jätte ångest över att jag inte äns har kollat på sidor om jobb. Jag är ju ganska flitig med det annars. Har inga rutiner alls när man inte är hemma alltså.
 
Men jag orkar verkligen inte att ta buss till Växjö och sen till Alvesta helt själv, och verkligen inte betala det i onödan. När jag ändå kan åka hem med Fredrik när han gör det. Måste verkligen åka hem på Måndag denna gång.. Har ju knappt kläder kvar att använda. Skulle tvätta hos mamma idag men glömde såklart påsen med smutstvätt i Hultsfred..
 
Haha jag får till och med lite panik när jag inte fixat med bilder jag tagit. Får det när jag inte gjort det efter en vecka typ. Har ju inte min hårddisk eller nått här så det går ju inte just nu. Så ja dessa inlägg får fortfarande bli tråkiga just nu. :( Får se vad jag ska hitta på tills Måndag. Om jag och Jennie ska hitta på nått. :)
 

Day 7 - Your 5 favourite songs

Eftersom jag inte kan bestämma mig om mina favorit sånger så skriver jag dom bästa jag vet just nu. :p
 
1. Close - Westlife
2. All through the night - Cyndi Lauper
3. Belong - Kevin Walker
4. En för alla för en - Tre kronor, The poodels
5. Story of my Life - One Direction
 

Day 6 - What are you afraid of

Jag är rädd för att förlora någon jag älskar!