Frieri

Denna text hittade jag som en tjej ifrån "Ligga med P3" skrev på Facebook!

Människor basunerar allt oftare ut sina förlovningar i mitt flöde: HON SA JA! skriver de lyckligt – och det gör mig alldeles förvirrad. För mig är giftermål och äktenskap något man kommer överens om tillsammans, det är ingen som tjoffar fram en ring utan att veta att båda vill gifta sig. Men det verkar bli mer och mer så, att en sådan gest ses som romantisk. Och jag fattar det verkligen inte. Vad det romantiska med det skulle vara. Speciellt inte i heterorelationer där det ju ofta blir till att cementera könsroller ännu mer - mannen ska fria, kvinnan ska bli övertalad. En kvinna är något man vinner, nästan köper.

Och det är mig också obegripligt att folk vill bli friade till, eller liksom, jag tänker: det är väl inget man önskar eller förväntar sig. Varför skulle man fria när man kan komma fram till det gemensamt? Det finns något så djupt osexigt i tanken att någon skulle be mig om nåt sorts livslångt engagemang utan att ha konsulterat med mig först, sett till att det är det vi båda vill. Äktenskap är ju ändå en mycket rättslig sak, och får juridiska konsekvenser, det vill man väl ändå vara extremt överens om, om man ska göra det?

Men vad det verkar så är människor intresserade av att bli friade till. Eller att fria. Göra den stora gesten. Jag tänker att det måste vara nån sorts amerikansk version av frieri och äktenskap som sakta men säkert implementeras i min omgivning. Förvirrad tittar jag på. Utan att förstå det gulliga. Smått skräckslagen. En aning skeptisk.

Jag har alltid funderat på om det verkligen fungerar så här i verkliga livet. Att killen går och köper en ring och hoppas på att tjejen ska säga ja när har friar. Vad ska han annars göra, om hon säger nej? Tycker detta blir  mer och mer så här ifrån romantiska filmer från USA. Jag har alltid funderat på "Går verkligen killen och köper en ring själv? Vet han sin tjejs storlek på ringen då eller? Bestämmer han att detta är deras vigsel ring?" Jag håller med tjejen som skrev texten, att äktenskap är någonting man bestämmer gemensamt! Såklart kan killen köpa en ring efter att man diskuterat bröllop med varandra och han då vet att det säkert blir ett ja. Men fortfarande, hur vet killen storleken? xD

 

Ända in i kaklet

Sista veckan på förskolan har precis börjat. Imorgon ska jag stänga, vilket jag inte alls ser fram emot som vanligt. Men sista stängningsdagen nu. :) På Torsdag ska jag även på ett möte hos vikarieförmedlingen i barnomsorgen, hoppas på det bästa där. Ska ju jobba ett halv år nu innan skolan börjar. :) Nu är det bara att köra in i det sista på jobbet denna sista vecka.
 
I Söndags satt jag och tittade på lite olika bärbara datorer, har sagt länge att jag ska köpa en egen för att kunna ha med till skolan. Fredrik jobbar inte heller kvar på hans förra jobb där han hade en bärbar dator, så den kan jag inte heller använda längre. Jag köpte en egen, och det blev en HP i guld! (a)
 
 
Har inte lärt mig datorn helt ännu, men jag lär väl sitta vid den mycket nu. :) Nu ska jag lägga den på laddning och sen lägga mig i sängen för att sova. Sen dag blir det imorgon.
 

ANTAGEN!

Men äntligen liksom! :) Nu blir jag klar i alla fall ett år tidigare än på deltidsprogrammet! (a)
Eftersom jag är färdig med tre kurser (de kurserna heltidsprogrammet börjar med) så kommer jag få ett uppehåll nu hela hösten. Kommer hoppa in på heltid i Februari. Så nu jäklar är det bara att jobba och spara pengar när jag väl kan igen! (a)
 
 

Liseberg

Hallå alla mina fina läsare. :) Jag har kommit på att det alltid kommer upp ett blogg inlägg av mig efter helgerna. Men det är ju ganska meningslöst att jag ska blogga mitt i veckan när veckorna ser ut likadant just nu. :) I Lördags åkte jag, Fredrik, Oskar och Emma till Liseberg! ;D Jag körde hela vägen upp och fick stanna på min aldra första polis kontroll sen jag fick körkort för fem år sen, haha. Men det gick utmärkt.
Väl på Liseberg åkte jag och Fredrik Kanonen först (hade express pass på den). Jag la det första timmen eftersom jag ville få det "överstökat" haha. Nä men det var första gången jag åkte Kanonen. Var jäättenervös i kön, vände mig om när den skulle åka iväg för jag inte skulle se hur fort det gick. Det läskigaste var i början när den sköt iväg och första nedförbacken. Men annars var den jätte rolig. ;D Dock skakade hela mina händer när den stannade av adrenalin. ;)
 
Jag hade beställt åkband och express pass på Helix, Balder och Kanonen. Fattar inte varför vi aldrig har gjort det innan. Helt gratis och jätte skönt att ha det! :)
Jag orkar inte skriva om hela dagen, istället filmade jag så mycket jag kunde med min Go pro. Så jag har faktiskt satt ihop en video från dagen. Emma (syster) och jag kanske ska åka till Liseberg vecka 33 igen för hon också så gärna vill dit. Då kanske jag också kommer filma lite och försöka mig på en bätte film. Ni får hålla till godo med denna film, eftersom jag inte har filmat så mycket med kameran innan. Och för att jag bara har windows movie maker till hands. :) Ber om ursäkt att den är ganska lång på 18 min också. :/
 
Vi hade en jätte bra och fin dag. Det var bra och fint väder hela tiden som tur var! :)