Thailand

Nu har vi bokat vår resa i vinter. I December flyr vi från kalla Svergie till Phuket i Thailand. Två underbara veckor kommer det bli, (hoppas jag) haha. :) Om fem månader kommer vi bo och befinna hos häääär..
 
|
|
|
V
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara ledighet

Nu har första veckan på förskolan passerat. Det började med att jag var där Måndag och Tisdag, var hemma hela Onsdagen. Gick hem på Tisdagen men jätte ont i huvudet som satt i hela kvällen och natten. Så jag skrev till en kollega på morgonen dagen efter att jag inte kom. :/ Men sen rullade Torsdagen och Fredagen på. Jag känner mig inte helt inne med barnen ännu när man pratar om det pedagogiska och så, men det kommer nog hoppas jag. :) Jag jobbar fortfarande med alla barnens namn. När man har uppåt 40 barn vissa dagar så är det inte det lättaste. haha.
 
I Fredags gick jag och en kollega hem kl. 14.30, en timme tidigare. Vi hade inte många barn och överflödigt med personal. När jag kom hem var Fredrik hemma med Oskar. Dem hade byggt ett arbetsbord till förrådet. Jag åt lite mat, Oskar gick hem, jag och Fredrik åkte och badade. Vi doppade oss bara en gång och satt en stund i skuggan. Vi åkte hem och bytte om, sen hämtade vi Oskar och Emma. Vi skulle åka och spela fotbollsgolf, vilket var stängt när vi kom dit.. Så vi åkte till Evedal och spelade äventyrsgolf istället vilket jag aldrig har spelat innan. Det var lite roligare än vanlig minigolf på vanliga tråkiga banor. :p Jag kom tvåa och Fredrik kom fyra. :) Vi tog alla en mjukglass och skjutsade sedan hem Oskar och Emma, eftersom hon skulle jobba på kvällen. Fredrik och jag grillade på kvällen. Vildsvin, pommes, majs och champinjoner, blev jätte gott. :)
 
På Lördagen gjorde vi inte alls mycket, vi var mest hemma och tog det lugnt i värmen. Fredrik städade och ränsade förrådet. Idag där emot har vi varit på stranden i två timmar. Badade och solade. (a) Vi åkte när det blev för trångt med allt folk. Nu ikväll har jag sett att hela min rygg är röd. :( Blir så besviken att jag brände mig på bara det stället där jag glömde att smörja mig med spray.. :/ Vill ju bli lite brun nu. Får se hur det ser ut imorgon. Efter stranden var vi även äntligen och köpte en ny grill också. En Weber grill, vuxen poäng! :D haha. Skönt med en sån här grill nu.
 
Det har varit helt underbart väder hela helgen. Och jag är så glad att äntligen kunna njuta av sommaren på min enda ledighet. Känns så skönt att vara ledig varje helg nu och även om kvällarna. (a) Så i helgen har jag känt hur underbart det är att jobba Mån-Fre och sen kunna njuta av helgerna! :) Imorgon vankas jobb igen.
 
  
 
  
 
 
 
 
  
 
 
 
  
  
  
 
 

Legenden om Tarzan

Genre: Actoin, Äventyr & Drama
Handling: Det har gått många år sedan mannen, som kallas Tarzan, lämnade djungeln för ett liv som John Clayton, Lord Greystoke, med sin älskade Jane vid sin sida. Han har nu blivit inbjuden att åka tillbaka till Kongo som ett sändebud åt parlamentet, omedveten om att han bara är en bricka i ett dödligt spel av girighet och hämnd.
Skådespelare: Alexander Skarsgård, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Margot Robbie m.fl.
Betyg: 8/10
Kommentar: Helt okej film. Det roligaste är att Alexander Skarsgård som är svenk har fårr rollen som Tarzan. Han spelade jätte bra i hela filmen. Roligt att dem hade gjort lite skämt i den också så man också kunde skratta lite till filmen.
 
 

Hejdå hemtjänsten & Hej förskolan

Sista veckan är gjord på hemtjänsten. Jobbade i Fredags kväll och igår (Lördag) till 13.30. Där med är mina fyra sommar veckor gjora på hemtjänsten. :) Idag känns det där emot som Lördag eftersom jag fått en kortare helg, haha. :p Fredrik är fortfarande i Hultsfred, har varit där hela sin första semestervecka nu. Han och systers kille har varit ute och skjutit två grisar, så han har lite att göra innan han kan åka hem igen. Men på Tisdag hoppas jag att han kommer hem iallafall. :( Börjar bli ensamt här hemma, även att man jobbar varje dag.
 
Imorgon börjar jag jobba första dagen på förskolan. Är skit nervös eftersom jag inte har fått gått bredvid alls, har bara varit där och sett hur skolan ser ut. Första dagarna kommer kännas som att jag går bredvid någon.. Kommer säga det till personalen att jag inte har gått bredvid alls och kommer följa dem två dagar eller något. :/ Det känns inte alls kul men jag hoppas komma in i det första veckan. På Tisdag ska jag även öppna förskolan, kommer då vara ensam första halvtimmen. Får hoppas att det inte kommer några barn då innan resten av personalen kommer. haha nä då men jag får förklara situationen för föräldrarna också om jag har svårt med namn i början. :)
 
Idag har jag som sagt varit ledig hela dagen, har varit jätte skönt. Har städat hela lägenheten eftersom jag aldrig gjorde det i Fredags som jag brukar göra. Ikväll ska jag faktiskt gå på bio heelt själv. xD Kommer ju kännas pinsamt men ingen vet väl säkert att jag är där själv. :p Och själv kommer jag inte alls vara då hela salongen är bokad på platser, haha. Hoppas att jag kommer vara omringad av tjejer, majoriteten av alla kommer nog vara tjejer iallafall eftersom det är Tarzan jag ska se. :) Men men jag får väl göra det bästa av saken när inte Fredrik är hemma. Han får se filmen själv när han kan se den hemma. :p
 
  
 
Förövrigt har syster Emma fixat mina ögonbryn nu och jag ser ut så här om dagarna med luggen. ;D
 

#Läängtar!!

Beställde hem två böcker. Nu har jag lite att läsa innan vi reser! (a) <3
 
 
 

5Juli2016

Dagarna dem löper på fort när man jobbar varje dag. Denna vecka hade jag sett fram emot att vara ledig Fred-Sönd, men jag blev bokad på Fredag 7-13. Hade helt glömt ta bort min tillgänglighet som jag la in när jag fick mitt schema. Så det blev Måndag till Fredag denna vecka också.
 
På Fredag ska vi åka upp till föräldrarna, jag har inte varit där på länge nu. Vi ska ta med alla kökluckor hemifrån. Det blev inte bra alls att måla dem, så vi har gett upp det nu. Aldelles för mycket onödigt jobb. Vi ska slipa ner alla och sprut måla dem med färgen istället. Kommer gå mycket fortare och bli finare. :) Fredrik kanske kommer behöva vara kvar några dagar tills det blir färdigt. Han jobbar sin sista vecka nu sen har han semester! ;) Förövrigt är han i Göteborg denna vecka också.. Som en brukare sa idag "meen va.. han ska ju vara hemma och pussa på dig juu.." haha vissa av mina brukare är ju trots allt söta. :)
 
Syster Emma ska fixa mig i helgen. ;) Jag sparar ju till lång lugg nu eftersom jag ska klippa sne lugg. Då måste jag ju plocka och färga mina ögonbryn eftersom de alltid kommer synas sen med sne lugg, haha. :p Hon ska även försöka göra en sne bena i håret så det vänjer sig att liga åt rätt håll tills jag klipper det. Börjar bli jobbigt nu med luggen som växer. :p Hänger i ögonen och måste slänga bort den hela tiden. haha. 
 
Nästa vecka är även min sista vecka på Hemvården. Sen bär det av till Förskolan! ;D