Lunginflammation

Igår beökte jag vårdcentralen ännu en gång. Fick samma läkare som för två veckor sedan så han kände igen mig och tyckte det var "tråkigt" att se mig igen, haha. Han undersökte mig på samma sätt igen och inget värkade sämre än förra gången förutom när han lyssnade på lungorna, vilket var mer krassligt denna gång.
Jag fick gå och ta en snabb sänka och även en vanlig sänka. Proverna togs i armen vilket faktiskt gjorde lite ont denna gång. Jag brukar aldrig vara känslig för sånt men får erkänna att jag varit lite öm efteråt. Jag tycker det är häftigt att ta prover. :) Jag kollar aldrig när hon sticker in nålen men sen när hon tar blodet i rören så tittar jag alltid. (a) Min snabb sänka var på 30 förra gången jag var hos honom. Denn gång låg den på 121, så något hade uppenbarligen försämrtas. Jag fick åka till sjukhuset och röntga lungorna. Kom tillbaka till läkaren på vlc där han berättade att jag hade fått en lunginflammation nu av min lågvariga förkylning.. Jag har märkt sen förra helgen faktiskt att det borde ha varit något eftersom jag då började få så ont i ryggen och bröstet.
 
Så det känns "skönt" att det var någonting fel så jag kunde få penecillin för detta och förhoppningsvis kan få bli frisk nu en gång för alla. Detta är dessutom andra gången jag har lunginflammation. Förra gången tror jag var för fyra eller fem år sedan precis innan jag och familjen skulle resa till Gran Canaria. haha. :O
 
Jag får inte jobba på en vecka nu, fan så tråkigt faktiskt. :( Vem vill vara hemma och vara sjuk istället för att jobba liksom.. :( Men men jag får jobba en sista vecka sen innan vi reser och tar semester! (a)
 
 

Hår makeover

I Tisdags hade jag en tid hos frisören, en ny frisör i Växjö och även för mig. När jag kom därifrån var jag super nöjd med håret, detta är den bästa frisören jag har varit på faktiskt. Dem lever upp till deras namn ---> LYX VXO. Jag fick en jättesnäll, trevlig och duktig tjej. Jag klippte håret och även färgade det. Hon gav mig tips om precis allt. Hur jag kan styla det själv, underhålla både håret och färgen och tips om produkter. Äntligen har jag en frisyr igen och även en ny fin färg. Jag trivs verkligen i denna längd och färg på håret. :) Jag kommer nog alltid fortästta att färga håret hos frisören.
 
 
  
 
  
Ja, jag tog dessa bilder samma dag som jag skulle till frisören så det fick bli på förskolan. :)
 
 
  
 
  

 
Såklart blir det en annan färg på håret på bilder och vad det är i verkligheten. Jag är såå nööjd med detta kopparbruna håret. Jag är inne på min femte vecka som sjuk nu. Jag har ju haft hosta, huvudvärk varje dag, förskyld, ont i kroppen o.sv. Jag trodde att det snart var över eftersom det bara har varit förskylningen kvar denna vecka som var. Men helt plötsligt när det blev Fredag och man var hemma ledig och skulle få sovmorgon så började näsan krångla ännu mer. Jag har inte sovit knappt någonting på två nätter nu eftersom näsan har varit så täppt. Istället har jag varit så torr i munnen hela nätterna så jag har haft riktigt ont i munnen.. Jag har försöt sova på dagen den stunden när näsan inte varit täppt.. Jag är så fruktansvärt trött på detta nu, det är helt sjukt att man kan vara sjuk så här länge. Kan inte minnas att jag någonsin varit sjuk så här länge! I helgen och även ryggen krånglat som sjutton.. Fredrik har masserat mig två gånger och jag har luggit på golvet och försökt sträcka mig varje dag, men det sitter i än. :@ Jag får nog börja tänka på att inte lyfta barnen på jobbet och om jag ska göra det får jag tänka på hur.. :(
 
 
Har fått haft glasögon på mig i två veckor nu eftersom det bara blir ännu värre med förskylningen om jag har linser. Barnen på förskolan blev alla chockade och kännde knappt inte igen mig de första dagarna med glasögon. Dem kommer såklart med alla sina frågor "varför har du glasögon?" o.sv. så söta! :)
 
  
 
Igår var jag och Fredrik på bio. Vi kollade på Morran och Tobias - som en sänk från ovan, deras långfilm. Den var helt okej, bättre halva första delen av filmen. Vi var även och åt asiatisk mat innan bion.
 
Nu är även makeovern här hemma i lägenheten färdig. Nu är allt tapetserat för denna gång. Listerna är uppe och så. Det ända är lite golvlister som går från ett golv till ett annat. Även lister i köket och lampamatur till köket. Det sista kommer vi fixa efter jul tror jag. Nu är det bara två veckor kvar innan vi flyger från Sverige!! Herregud vad jag börjar längta nu. Det ända som ska fixas med resan nu är att växla pengar från Svenska till Thailändska. :) Må tiden springa iväg dessa två veckor som är kvar! (a)
 
Nu är det jobb i veckan som vanligt. Fredrik ska nog bege sig upp till föräldrarna nästa helg. Känner att han behöver jaga lite eftersom jag tog slut på det sista viltköttet i frysen idag. :( Jag däremot ska jobba nästa helg på Lördagen i hemtjänsten.
 
Oj ett långt inlägg detta blev.. Så blir det lätt när man inte skrivit av sig här på länge. Jag kommer även slänga upp före och efter bilder på lägenheten sen när allt är färdigt. (a)