Citat

Om du alltid försöker vara normal så kommer du aldrig få reda på hur otrolig du kan vara! - Keep calm & be yourself.
 
 
 
 

Pappas 50 års fest!

Lägger upp lite bilder från i Lördags då vi firade pappa. Men det är ju egentligen idag han fyller hela 50 år! :) Stort Grattis! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysiga ljus

Här om dagen köpte jag två par jätte finns ljus. Dom byter färg och doftar jätte gott. Färgerna är blå, turkos, grön, gul, röd, rosa och lila. :p Den ena luktar Cocoa Truffle & Créme och den andra luktar Apple & Cinnamon (äpple och kanel). På det svarta ljuset så finns det olika mönster på ljusen också. Och såklart finns det i massa andra dofter. :)
 
Dom är verkligen as coola, luktar gott och är jätte mysiga. :) Bästa ljusen jag har köpt. Inte alls dyra heller. Ska nog köpa ett par till. De ända dåliga är att jag inte kan ha båda ljusen tända samtidigt eftersom det är två olika dofter. Men om man har två i samma doft så går det ju! :)
 
Suddiga bilder på första ljuset! :( Ska be Emma ta fina kort på dom någon gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Högskoleprovet

I Lördags var det dags för Emma och mig att göra högskoleprovet. Jag hade faktiskt inte övat ett dugg.. Jag var jätte nervös över att inte riktigt förstå hur allt skulle gå till. Men med det så gick de bra. Det var 5 provpass, tre verbala delar och två st. kvantitiva delar.
 
I början var de kul att sitta i en skolbänk och göra prov. Man fick 55 min på sig på varje del. Där emellan hade men sen jämt raster. Efter ca provpass 2 fick jag så jävla ont i ryggen för att sitta på dom där hårda stolarna. Så det blev tillslut jätte jobbigt, för jag satt och tänkte på det så mkt då. Det var lite strassande att läraren sa "Ni har 55 min på er från och med nu" och "Nu är det 5 min kvar av provtiden". Vissa delar gick tiden sakta på och vissa gick den skit fort på.
 
Annars så tyckte jag att provet inte var så lätt. Det knappt inga uppgifter som jag visste att jag kunde och svarade rätt på... Så jag kan säga att jag fick gissa på nästan hela provet. Där med är det ju bra att det är alternativ svar på högskoleprovet i alla fall..
 
När vi kom hem så kunde man kolla på ett ungefär hur många rätt man hade. När man var klar med proven kunde man nämligen skriva ner sina svar på ett papper. Kommer dock inte skriva ut här hur många rätt jag hade. Får se om två veckor vad jag får för resultat.
 
Jaja det var första gången jag gjorde provet så jag är inte besviken eller nått. Man kan ju inte klara det eller inte misslyckas på det, så det spelar ju inte så stor roll. :) Ska nog göra provet i Februari igen!
 
 
 
m
 
 

Det finaste jag har...

... är du! <3
 
 

Mörlunda

Jaha då befinner jag mig i Mörlunda igen. Jag hängde med Fredrik ner hit i alla fall. Han är nu ute och jagar med sin far och jag är ensam hemma i Mörlunda. Han skulle komma ner till verkstan ikväll och hjälpa pappa med nått på pannan.. :/ haha. Imorgon ska han ut kl. 08 igen så jag antar att jag sover i Mörlunda och han i Hultsfred! :)
 
Väntar på att mamma och Emma ska komma hem. Ska se om Emma hinner fixa mina bilder jag tog på den där skogen. Tror dock inte hon har tid med det eftersom hon har prov på Måndag. Men jag får väl ge henne bilderna då bara så fixar hon nog dom när hon har tid. :)
 
Vet inte riktigt vad som händer denna helg. Jennie tog ju körkort igår btw!! GRATTIS GUMMAN! <3 :D Så hon skulle ner till Mörlunda till hennes kille. Dom kommer väl kanske förbi en sväng sen. Annars ikväll blir det väl lugnt. Idol med familjen kan jag tro. :p Ska gå ut en sväng i det underbara vädret nu!
 

Plugga

Jag vill också börja studera igen..! Känns som alla jag känner gör det nu.. Jag som trodde att alla skulle göra det hösten efter att vi tog studenten. :o Alla jag pratar med i Alvesta och Växjö studerar någonting. Och det är klart, de gör väl alla som bor i den plugg staden. :p haha
 
Jag vill också studera. Lära mig nått igen. Bli mer utbildad. Ha en till utbildning. Sitta och öva på tentor igen. Inte öva någonting tills jag kommer på att det är imorgon jag har en tenta, så jag råpluggar sista dagen. Och framförallt träffa folk genom skolan. Jag saknar skol livet faktiskt. Och jag visste att jag skulle säga det någon gång efter studenten!
 
Nu har jag ju i alla fall sökt skola till våren. Och jag kommer bokstavligen bli skit ledsen om jag inte kommer in på det! :/ I sånna fall kan jag inte fatta varför jag inte kom in. Så jag hoppas verkeligen (haha) att jag kommer in på distans utbildningen!
 
 

Fredags humor

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.
- Försiktigt!! säger han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? Dom kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa: FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.
 
 

So Undecover

Genre: Komedi, Action
Handling: Molly är en vass, street-smart och tuff privatdetektiv som arbetar åt hennes pappa tills han får sitt jobb tillbaka. När Molly får ett jobberbjudande från FBI så måste hon gå undercover för att rädda en före detta gangsters dotter. Molly tvingas då att förändra sin personlighet till en icke-vulgär, sofistikerad college student.
Medverkande: Miley Cyrus, Jeremy Piven, Mike O'Malley, Joshua Bowman m.fl.
Betyg: 7/10
Kommentar: Ja Miley Cyrus är ju oftast bra i sina filmer. :)
  
 

Dansband alltså..

Herregud, man kan inte bli annat än så där lyckligt glad i hela kroppen när man lyssnar på dansband! :) Känns i hela kroppen att man vill bugga. Synd att man inte kan det så bra dock, men vad gör det om hundra år?! :p
 
Här är två låtar som Andreas spelade när jag var i Tranås. Julia och Joel dansade som sjutton när musiken kom på. haha
  
 
 

Nästa en hel vecka i Tranås

Jaha då var det Måndag igen. Skriver ju bara på Måndagar nu för tiden. haha. Förra Tisdagen åkte jag till Tranås. Tog ett snabb tåg från Alvesta direkt till Tranås, sköönt. Eva, Joel och Julia var där och väntade på mig. Jag skulle stanna till Torsdag men eftersom Andreas hade ett möte i Eksjö på Fredagen så åkte jag hem då. Har hunnit med att göra lite saker i Tranås faktiskt. En dag var vi en sväng i Linköping för Eva skulle lämna in sin telefon. Jag passade på att köpa en till tavelhylla på IKEA. Sen har jag mest lekt med Joel och Julia. Joel har varit ute och lekt på gården varje dag. Fick se Joel köra lite fyrhjuling också, även jag fick prova. Haha den var lite liten för mig bara. :) Jag blev sugen på att baka en dag också, så Joel och jag gjorde chokladbollar. Jag har faktiskt haft det ganska trevligt där. :)
 
På fredag kvällen kom Fredrik till Mörlunda och sov där. Jag hade bestämt mig för att åka till Alvesta på Lördagen faktiskt. Men innan det så var vi lite hos Malin och käkade. Jag hängde även med Fredrik och Peter ut i skogen. Dom skulle skjuta in älg studsare (ett gevär). Jag ville inte testa den, men jag fick testa ett annat mindre gevär, och det var väldigt kul. :) Speciellt när det smäller lite. haha. Sen tog dom upp båten bara innan vi åkte hem igen. Sen åkte jag och Fredde till Alvesta så vi kom hem ganska tidigt. Var ganska skönt eftersom jag hade varit hemmifrån så länge. hehe.
 
Igår sov vi ut jätte länge, så jäkla skönt. Vi åkte till affären och köpte lite frukost. Fredrik skulle ta ut sin paket också. Men det visade sig att det hade kommit till skåne, bara för att han hade skrivit ett nummer fel på postnummret. Ja herregud. Senare åkte vi till affären igen för jag skulle köpa massa indegrienser till bak. :) Har inte bakat på hur länge som helst. Så på kvällen fick det bli att baka kanelbillar! :D Vi spelade även bingolotto på kvällen. Jag vann bara en ny bingolotto annars ingenting. haha :(
 
Denna vecka har ju älg jakten börjat. Och jag tror att Fredde ska ut på det i helgen. Så han åker till Hultsfred på Fredag. Jag vet dock inte om jag hänger med. Vill ju vara hemma lite om helgerna också. Men inte roligt att vara här en hel helg helt själv. :( Så jag får se hur det blir.
 
Helgen efter det så är det ju dags för högskoleprovet... Herregud. haha. Så nästa helg ska jag ju ner i alla fall. Emma och jag måste nog åka till Oskarshamn på Fredagen också för att kolla vart vi ska vara på Lördagen. Det har vi ju ingen aning om än. :o Sen vet jag inte om vi ska fira pappa nästa helg också, eftersom han fyller år på Onsdagen sen. Julia fyller ju år den Söndagen också. :) Får se vad mamma och Eva har tänkt sig.
 
Idag har jag inte hunnit göra så mycket. Har plockat och styrt i lägenheten hela dagen. Har också kört tre stycken tvättmaskiner. :o Märks att Fredde inte har tvättat nått när jag har varit borta i alla fall. haha :) Skönt att tvätt korgen är tom nu. :p
 
Jaha, ännu ett långt inlägg med massa text. :( Men ni ska få lite bilder också, så det kanske blir liiite roligare. haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår när vi åkte hem så stannade vi vid Hovshaga slottsruin utanför Växjö. Där fanns världens finaste skog. Finaste skogen jag har varit i. Just nu på hösten är det ju så jäkla fint också. Tog en massa bilder. Men jag tänkte att Emma skulle få fixa ljusen på dom innan jag lägger upp dom här! Så jag lägger upp dom i ett inlägg någon dag.
 

Måndag kväll

Då var det Måndag igen vilket betyder att vi är tillbaka i dom vanliga rutinerna igen. Fast denna vecka blir det nog inte så mycket av det. Idag skulle jag ju varit i Tranås egentligen. Men så fick jag ett mejl i Fredags att jag ska dit imorgon kl. 11.00. Så det sket sig ju. Men eftersom Fredde åker till jobbet vid två så kunde han skjutsa mig till stationen i Växjö imorgon. :) Så jag åker till Tranås imorgon istället. Stannar nog till Torsdag så blir det som jag tänkte mig först. :)
 
I Fredags var jag ju och klippte mig. Blev inte så kort, jag är van vid att ha kort. Och det var inte så mycket slitet som jag trodde. Det är nästan aldrig så slitet som jag tror. :) Denna gång blev det lite mer frisyr också, eftersom hon gjorde itapp fram till. :) Färgade och plockade även ögonbrynen. Sköönt!
 
I Lördags hängde jag och Fredde med Malin och Patrik till Linköping. :) Vi var på Ikea och lite. Jag fick med mig hem lite små saker från Ikea i alla fall. Dock kan jag ju inte använda det innan vi flyttar..
 
Igår åkte vi hem till Alvesta ganska tidigt. Vi var i Växjö och handlade lite. Jag var på Inter Sport och köpte ett par skor som Anna, Emma och mamma har köpt. :) Dom ska jag ha nästa sommar och nu i höst lite. Jätte sköna och bra är dom. Hoppas dom håller länge. Vi var också i Telleborg i Växjö. Vi kollade på Telleborg slott. Det var as stort och fint. :) hehe
 
Nu har jag också sökt utbildning till våren också. Förskolelärarprogrammet blev det, på distans dessutom. För Växjö har tydligen bara den utbildningen på distans, men det är ju inget mig emot. :) Om jag inte kommer in på den nästa år så får jag väl plugga undersköterska genom AF, så ser mina planer ut just nu!
 
 
Eftersom Fredde inte gillar katter så mycket så älskar dom honom. haha. :)
 
 
 
 
 
 
 
Garagehund :p
 
 
 
 
 
 
Far och son! :p
 
Risotto! <3 Har faktiskt blivit en av mina favorit maträtter. :)
 
Kycklingpasta! <3 Sjukt gott.
 

Dags för en uppdatering?

Nu är det kanske dags för en uppdatering här? :p Men som jag sagt innan så har jag varken ork eller inspiration till att blogga. Och det händer ju inte så värst mycket i mitt liv just nu heller så..
 
Fredde har i alla fall varit på jobbet några timmar redan och jag är hemma själv (som vilken dag som helst nu för tiden). Jag har inte gjort så värst mycket. Behöver inte ta en promenad nu heller eftersom det var det första Fredde ville göra idag när han vaknade. :) Jag vaknar ju alltid innan honom så. Han sov ända till halv tolv idag. Så vi tog en morgon promenad, blev faktiskt en bit.
 
Jag håller på att städa hela lägenheten, det är ju Fredag! :p Imorgon åker vi ner till Hultsfred igen. Jag ska klippa mig i Virserum kl. halv fyra så vi stannar där på vägen. Sen tror jag att vi åker till Hultsfred. Var ju några veckor sen jag träffade hans föräldrar nu. Sen ska väl han vara i garaget i Målilla hela helgen så jag åker nog till Mörlunda.
 
Jag stannar till Måndag eftersom jag då ska ta tåget till Eksjö. Eller ja jag antar att min syster hämtar mig där?? Haha. :) Hon vill ju så gärna att jag ska komma och hälsa på, det vill jag också!! Herregud har inte äns varit där sen dom flyttade. :p Jag stannar nog till Torsdag och så är jag i Mörlunda nästa helg också. Kanske inte lönt att åka till Alvesta då.
 
Snart ska Emma och jag dessutom göra högskoleprovet, och fy sjutton så nervös jag är redan... Då vill jag inte veta hur de kommer vara den dagen. :( Jag har skrivit ut gamla prov för att öva på, och jag är ganska så säker på att detta kommer jag inte klara.. :( Men det är skit samma, det är bättre man har gjort provet när man söker skola än om man inte har det. Sen kvittar det vad för resultat man får.
 
Jaha, nehe det blev ju lite uppdatering.. Skriver igen om en dag, en vecka, en månad, ett år.. Vem vet? ;)