Ledig dag, projekt & möte

Midsommarhelgen är över, ganska skönt tycker jag. Idag har jag varit ledig ifrån jobbet. Var skönt att sova ut idag efter alla tidiga morgnar (säger man så?!) i helgen. :p Käkade frukost och började direkt på mitt projekt. Okej jag kanske ska berätta vad det är för projekt och och Fredde håller på med i sommar. Vi ska tapetsera om lägenheten. Hallen, köket och vardagsrummet. Vi har fått hem alla tapeter nu och köpt saker vi behöver till arbetet. När Fredrik och hans pappa får semester så ska Peter komma upp hit och dem ska tapetsera en helg eller vecka, nu hur länge det tar. :) Mitt projekt är att slipa och måla lister och köksluckor. Listerna under lampan i köket är färdiga nu. Igår började jag med köksluckorna. Det var mycket roligare att slipa och att måla dem, gick fort att måla med roller. :) Det kommer bli jättefint och roligt när vi frächar upp allting. Har även bytt ut köksfläkt och spis i köket, så nu är alla vitvaror i lägemheten bytta utom torktumlaren som inte behövs byta. :p Så efter sommaren kommer förhoppningsvis lägenheten vara finare och frächare.
 
Jag målade som sagt färdigt några luckor idag. Jag får se om jag får upp de själv imorgon och ta ner fler. Fredrik befinner sig i Göteborg heeela veckan. :/ Sista veckan han ska sova borta nu tror jag innan semestern i alla fall. :p Skönt det!
 
Ledig idag som sagt, men jag har varit på möte på förskolan jag ska vara på i sommar. :) Fick schema, allmän information och rundvisning. :p Jag kommer jobba 100% där, det var länge sen jag gjorde det. :O 8 timmar om dagen, 40 timmar i veckan Måndag-Fredag, haha. Men det är väl så en "normal" arbetsvecka ser ut. :) Fredrik tyckte det var skönt och sa "bra att du jobbar så nu i alla fall, till skillnad mot så många olika konstiga tider i hemtjänsten". :) Det kommer nog bli fyra kämipga veckor skulle jag tro. Men jag får som sagt njuta av mina lediga helger. Ska bli så skönt att slippa jobba till kl. halv tio på kvällarna och helger. ;D
 
Imorgon är det dags för jobb igen. Väldigt lugn och skön vecka denna arbetsveckan! (y)
 
Så här kommer mina veckor att se ut på förskolan. Såg att det var exakt samma tider varje dag, varje vecka. När man lär sig tiderna sen så är det ju lätt att veta hur man jobbar. :p
 
 

Midsommarafton!

Vill passa på att önska er alla en trevlig midsommar och helg! :) <3
 
 

Midsommar

Midsommar närmar sig.. På fredag är det redan midsommarafton. Vad ska ni hitta på i helgen? :) Jag ska fakiskt tyvärr jobba i helgen, medans Fredrik ska upp till sina föräldrar och jaga. På Fredag är jag ledig. Tänkte åka och handla midsommarmat imorgon. Fredrik är också ledig på Fredag så jag får iallafall laga och äta midsommar mat. Maten är faktiskt det som spelar roll för mig på högtider som man firar. Det är den som gör så att det känns som att det är midsommar, så det är viktigt för mig att få laga eller äta midsommarmat. :) Fredrik åker som sagt upp till föräldrarna senare på dagen, jag ska nog cykla ner till stan för att titta om något roligt händer. Dessvärre kan jag inte hitta på något speciellt på kvällen eftersom jag ska upp och jobba på Lördagen igen. Delad tur på Lördag. Jag försöker inte tänka på att jag ska jobba på Lördag eftersom jag tycker det är ganska psykiskt jobbigt att veta att jag ska jobba en helg då resten av alla man känner firar midsommar. :( Men jag får tänka på att det är röda dagar och jag får betalt för stor helg! (a)
 
Annars har jag börjat jobba på hemtjänsten nu denna vecka. Den första perioden av folket har tagit semester. :p Jag får hoppas att dessa veckor går fort. Inte allt för fort dock så man hinner känna av att det är sommar. (a)
 
Idag fick jag glädjas av detta mejl.. ;)
 
Nu vet jag att jag ska på intervju efter sommaren, och förhoppningsvis har jobb efter sommaren också! (a)
 

Hagelskytte & Rally

Denna härliga Lördag bestod av hagelskytte och rally ute i de småländska skogarna. :p Fredrik, Oskar och jag var ute hos Fredrik (som bor på landet) kl. 11.00 då vägarna skulle stängas av kl. 13. I en timme sköt vi lerduvor allihoppa (till och med jag när alla var med, haha). Till min förvåning så satt jag rätt många duvor faktiskt, till och med ofta med kärnträff. Jag sköt nog 25 skott och det var säkert mer än hälften som jag träffade. (a) Sista skottet övertalade alla mig om att testa ett värre skott. Kommer inte ihåg vad det hette, men ett mer kraftigt skott. Och jo tack, det var de ju också. Det blev sista skottet för min del för om jag ska vara ärlig så kändes det i axlen. ;) Fredrik spelade in, men hans mobil hackade precis när jag sköt i videon så jag fick inte se hur mycket jag flög bakåt. :p Dagen efter hade jag både blåmärke och sår (blod under huden eller hur jag ska säga). Så det satte ju sina spår. :p
 
Kl. 12.30 begav vi oss tillbaka till huset. Vi gick upp till ett berg och satte oss vid en grill plats. Tände grillen och grillade korv på pinne. :) Grillat smakar såå mycket godare ute i naturen. Grillplatsen var precis utanför Fredriks hus uppanför en bra sväng där man såg rally bilarna komma. :p Först var vi ensamma, men när klockan gick mot halv tre blev hela berget fullt med folk. :p Vi var kvar där till halv sju, då Fredrik gick och startade sin grill vid huset. Jag och Fredde hade tagit med viltkött att grilla. Så vi grillade köttet och det blev verkligen jätte gott. (a) Vi satt inne och tittade på fotboll samtidigt som vi käkade. Vi var ute och tittade på vägen en sväng innan vi åkte hem för att kolla hur det såg ut efter alla bilar. :) En lång med väldigt trevlig Lördag! (a)
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 

Facebook tillfälligt nedstängt

Igår loggade jag ut ifrån min Facebook på mobilen och raderade appen. Jag har valt att inte använda mig av Facebook så mycket över sommaren. Idag börjar jag första dagen på sommarschemat så idag känns det som att sommaren har börjat. :p Jag kommer alltså inte sitta på Facebook på mobilen alls under sommaren, kanske blir längre tid än så det får jag se sen. Tråkigt nog lär jag väl behöva använda den efter sommaren igen p.ga. skolan. Men då kan jag säkert bara lägga till folk som vän och fortfarande skriva med de på messenger utan att använda Facebook. :) Jag kommer kanske logga in på datorn dem få gångerna jag sitter vid datorn. Och då kommer jag bara titta på mina händelser.
 
Kände att jag behövde radera det från mobilen iallafall då det tar upp sååå mycket onödig tid om dagarna. :/ Jag kommer finnas mer på instagram nu istället och vara mer aktiv där. :p Jag heter sauwraa där om någon är intresserad av att följa mig. ;) Vem vet jag kanske kommer bli mer aktiv här på bloggen också! (y)
 

Sommarlooov!!

I Tisdags var det (förhoppnigsvis) den sista dagen i skolan innan sommaren. Vi hade två st. muntliga tentor som vi skulle göra den sista dagen. Den första kändes bra. Andra delen skulle vi dra två st frågor som handlade om två olika saker. Första frågan kunde jag inte alls, hade inte pluggat på det. Jag blev jätte besviken, arg och irriterad för jag visste till 98% att jag skulle få en fråga jag inte kunde besvara. Det var en till tjej som inte kunde sin första fråga också så det kändes ju inte allt för pinsamt och hopplöst. Den andra frågan svarade jag halvt på, så mycket jag kunde. Gick hem från skolan och kände mig väldigt ledsen att behöva göra om det nästa vecka, eftersom jag kände på mig att jag skulle få göra om det.
 
Idag fick vi betygen hur det hade gått. Och jag fick ett Godkänt på tentorna och hela kursen är nu färdig!! Helt otroligt... Hoppade nästan upp från soffan i luften av glädje (okej jag gjorde faktiskt det xD) Såå överlycklig..!! Jag som varit så inställd på att få åka till skolan nästa vecka igen för att göra om det. :(
 
Det känns sååå sköönt att nu kunna säga att jag har sommarlov! :) Inte behöva fundera på skolan i åtta veckor. Även att jag ska jobba hela sommaren så känns det ändå skönt att inte ha någon skola att tänka på. :) Konstigt nog har vi kortare sommar än många andra som jag hört om.. Vi slutar en vecka efter alla andra (vissa två veckor efter) och vi kommer börja innan alla också. Men men jag får njuta av mina lediga helger! (a)
 
Jag och Fredrik kommer ha ett stort projekt att hålla på med här hemma i sommar! (a) Grejerna är köpta och vissa beställda som hämtas nästa vecka. Jag kommer även ha lite små projekt och jobba med. Roligt när det händer grejer.
 
Lägger upp några sommar bilder som Emma var i Växjö och tog för någon vecka sedan! :)
 
 
 
 
 
 

Freddy Kalas - Feel Da Rush

Sommarlåt! (a)
 

Biltema Meet 2016 - 6 Juni

OBS! Låångt inlägg med måånga bilder! ;D